Trei sute de clujeni riscă să rămână pe drumuri după ce fosta Industria Sârmei Câmpia Turzii, acum Industrial Steel Wires, a început concedierile masive


Trei sute de clujeni riscă să rămână pe drumuri după ce fosta Industria Sârmei Câmpia Turzii, acum Industrial Steel Wires, a început concedierea colectivă, relatează Actualdecluj.ro.

Combinatul din Câmpia Turzii are trei sute de angajați care ar urma să fie concediați după ce firma, Industrial Steel Wires Câmpia Turzii SRL, a notificat Inspectoratul Teritorial de Muncă și Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă. Sindicatul Industria Sârmei Câmpia Turzii arată că e nevoie de ”sprijin urgent” după ce sectorul metalurgic din România a cunoscut o ”agravare a situației” din al doilea semestru al anului trecut, ceea ce a dus la micșorarea exporturilor. În plus conflictele armate din Ucraina au dus la lipsa comenzilor, deoarece Ucraina a avut acces la Uniunea Europeană, la prețuri sub prețul Europei și fără taxe vamale.

Industrial Steel Wires Câmpia Turzii SRL produce sârmă de oțel trefilată la rece, neagră sau acoperită termic cu zinc sau zinc și aluminiu și produse din sârmă trefilată tare precum fibra metalică, dar și cuie vrac și în rolă.

Săptămâna trecută a avut loc ședința Comisiei de Dialog Social, la solicitarea Sindicatului ”Industria Sârmei” Câmpia Turzii. În contextul demarării la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă și a Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Cluj, a procedurii de concediere colectivă a celor 300 de salariați ai Industrial Steel Wires Câmpia Turzii SRL, din Combinatul de la Câmpia Turzii, Sindicatul a înaintat un memoriu în vederea solicitării sprijinului din partea Guvernului, notează sursa citată. 

Comentarii Facebook