Luni 17 Februarie

Trei oameni ai străzii, bătuți cu sălbăticie de un adolescent de 16 ani, la Cluj. Unul dintre ei a murit


Trei oameni ai străzii au fost bătuți cu sălbăticie, la sfârșitul săptămânii trecute, de un adolescent clujean.

Grigore Dunca se afla împreună cu alți doi prieteni, toți trei fiind oameni ai străzii, fără casă și fără familie. Umblau de la o ghenă de gunoi la alta, și adunau hârtie și PET -uri, materiale refolosibile care erau vândute la punctele de colectare. Vineri seara, spun polițiștii, încărcați cu saci cu sticle de plastic, cei trei au decis să doarmă într-o ghenă de gunoi a unui bloc situat în Cluj Napoca, pe strada Fântânele. La scurt timp, toți cei trei prieteni au fost fost atacați violent și bătuți cu bestialitate de către o persoană, care a rămas în prima fază neidentificată. ”Nimeni nu a auzit nimic. Totul s-a petrecut într-un mare mister și o mare tăcere. Toți trei erau la pâmânt cu multiple lovituri primite în zona capului și a corpului”, spune un polițist care a lucrat la acest caz. Dunca a fost lovit cel mai tare, el nu și-a mai revenit în urma loviturilor primite, potrivit evz.ro.

La scurt timp de la agresiune, ceilalți doi prieteni ai lui Grigore Dunca și-au făcut culcușul în ghena de gunoi crezând că prietenul lor își va reveni. ”Cineva, un locatar i-a văzut așa de bătuți și s-a oferit să sune la 112 dar ceilalți doi au refuzat”, mai spune polițistul.

Totuși, sâmbătă dimineața, Dunca răsufla cu mare greutate și se afla tot în stare de inconștiență. Prietenii bărbatului au decis să sune la poliție și să anunțe cu au fost atacați de un bărbat necunoscut care i-a bătut cu bestialitate și că unul dintre ei abia mai respiră.

Victima a fost transportată la Unitatea de Primire a Urgențelor Cluj cu multiple trauamatisme craniene. De acolo a fost transportat la Clinica de Neurochirurgie unde a fost operat de urgență, dar în ciuda efortorilor depuse de medici, bărbatul a decedat”, mai spune polițistul.

Din ancheta începută de polițiști a reieșit că agresorul i-a lovit cu bestialitate pe cei trei bărbați, aplicându-le lovituri cu piciorul așa cum se pot vedea doar în filmele de arte marțiale. Oamenii legii susțin că Dunca a primit un picior în cap, în timp ce era aplecat, iar în urma acestei lovituri a fost proiectat în zidul ghenei de beton, unde a și rămas inconștient. Un al doilea bărbat fără adăpost s-a ales cu multiple coaste rupte și fisurate după ce agresorul l-a luat la pumni și picioare.

La câteva ore de la demararea cercetărilor s-a reușit identificarea agresorului, un tânăr de 16 ani, din Cluj-Napoca. Acesta se pare că se afla sub influența mai multor substanțe, iar după ce i-a bătut pe cei trei oameni fără adăpost, le-ar fi furat și banii.

Tribunalul Cluj a decis ca autorul acestei crime să fie arestat pentru 30 de zile, sub acuzația de omor și tâlhărie.

Comentarii Facebook