Trei incendii puternice la Cluj, într-o singură zi. Pompierii au avut peste 100 de intervenții în weekend FOTO/VIDEO



Pompierii clujeni au intervenit în cazul a trei incendii cu pagube însemnate pe parcursul zilei de vineri, 19 octombrie.

Patru echipaje de stingere din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Cluj-Napoca și Detașamentului de Pompieri Dej au acționat, vineri după-amiază, pentru limitarea și lichidarea unui incendiu, care a cuprins trei case de locuit și mai multe anexe ce aparțineau de trei gospodării, din localitatea Pâglișa, comuna Dăbâca. Flăcările izbucnite la o fânărie s-au extins rapid până la sosirea echipajelor de pompieri, astfel încât casele și anexele gospodărești au fost distruse în totalitate”, anunță reprezentanții ISU Cluj.

În aceeași seară, un autocar a luat foc pe centura Vâlcele-Apahida, în apropierea municipiului Cluj-Napoca. Autocarul transporta navetiști, care au fost evacuați de șofer și preluați de un alt autocar până la sosirea echipajelor de pompieri. Cele două autospeciale ajunse la locul incendiului au limitat extinderea flăcărilor la alte materiale combustibile din apropiere, autocarul fiind distrus în întregime de flăcări. Focul s-a extins cu repeziciune și a cuprins autovehiculul în mare parte până la sosirea echipajelor de pompieri. Din fericire, ca urmare a acestui eveniment, nicio persoană nu a fost rănită.

Ulterior, în noaptea de vineri spre sâmbătă, o nouă casă a fost mistuită de flăcări. De data aceasta, în localitatea Gilău, o casă (cu garaj și bucătărie) a fost cuprinsă de flăcări, fiind alertate pentru stingere patru autospeciale din trei subunități de intervenție (Detașamentele 1 și 2 de Pompieri Cluj-Napoca și Garda de Intervenție Gilău). O persoană a solicitat asistență medicală de urgență de la echipajul SMURD prezent la locul evenimentului, aceasta suferind un atac de panică.

În toate cele trei incendii, cercetările preliminare au indicat drept cauza probabilă defecțiunile la instalațiile electrice.

La acest sfârșit de săptămână, echipajele de urgență ale unității noastre au intervenit în 44 de situații de urgență, au acordat asistență medicală prin echipajele SMURD, în 94 de cazuri și au asigurat măsuri de prim-ajutor calificat, evacuare în situații de urgență, respectiv prevenire și stingere a incendiilor pentru opt evenimente publice.


Comentarii Facebook