Trei fete din Cluj au furat generatorul de curent folosit în cadrul proiectului Clean Cluj

 

Inițiatorii proiectului Clean Cluj, derulat fără probleme în perioada 6 -7 mai, au avut probleme tocmai la final, când trei fete le-au furat generatorul electric, de lângă Clopotul de pe Bulevardul Eroilor

 

În cele două zile de proiect Clean Cluj a igienizat zonele Făget, Feleac, Cetățuie și Pădurea Hoia, de unde au fost strânși circa 150 de saci cu PET -uuri pentru Scea Verde, dar și așlte deșeuri. 

 

La final, cu o oră înainte de încheierea acțiunii, organizatorii Clean Cluj au fost ”curățați” de un generator de curent electric luat împrumut. ”Cu doar o oră înainte de încheierea curățeniei, când toți eram obosiți, mai exact în jur de ora 16:00 în data de 7 Mai, 3 fete pe biciclete, au venit lângă Clopotul de pe Bulevardul Eroilor și au furat generatorul de curent electric, proprietate a RADP. 

 

Nu vreau acum să intru în foarte multe detalii, probabil o voi face Luni, când voi difuza pozele și filmările cu furtul, dacă cererea mea către voi nu va funcționa.

 

Ce vă cer eu de fapt să faceți? Păi să mă ajutați să dau de fetele acestea și să le ajutăm să nu își distrugă viitorul. Pe camere se vede foarte clar ca nu erau fete sărace, ci erau foarte bine îmbrăcate, modern, pe biciclete frumoase și eu personal cred că au făcut acest act fie din teribilism, fie motivate ideologic, dar nu cred că aveau nevoie de un generator vechi.

 

Deci proiectul Clean Cluj s-a terminat cu mine la Poliție depunând plângere pentru furtul acesta”, a relatat Mădălin Potoroacă, inițiatorul și coordonatorul Proiectului Clean Cluj 2015.

 

Furtul a fost filmat de camerele de supraveghere. ”Pe camera 5.3.2 la 15:54 apar cele 3 fete pe biciclete lângă Clopot și la 15:58 pleacă cu generatorul, una din ele luând 2 biciclete, alta ținând cu o mână o bicicletă și cu cealaltă generatorul, iar cea de a treia ținând din cealaltă parte. Au mers până la Teatrul Național, unde au stat la semafor, apoi au trecut pe sub camera de luat vederi și se poate vedea foarte clar fiecare fața a fiecărei fete. Asta înseamnă că în foarte scurt timp vor fi identificate, acum cercetându-se întreg traseul urmat.

 

Acum, aș vrea să le adresez câteva cuvinte fetelor, pe care vă rog să le promovați și voi așa încât să ajungă la ele:

 

Fetelor, sunteți tinere și aveți tot viitorul în față, nu vă bateți joc de el. Există încă speranță și se poate încă încheia frumos. Ca unul care am făcut multe lucruri stupide în viață, pentru care probabil ar fi trebuit și eu să fiu judecat, vă rog să vă predați. Nu pretind că știu de ce ați făcut această faptă, dar nu cred că din cauza nevoilor materiale și vă spun că nu sunteți deloc cool și nu e deloc tare să ai cazier pentru furt calificat de la o instituție de stat. 

 

Eu nu vă judec și nu vă vreau răul. Vreau să vă ajut, dar nu pot să fac asta decât dacă returnați generatorul și dovediți că regretați fapta voastră prin faptul că vă veți implica în Proiectul Clean Cluj în viitor și nu veți mai face astfel de fapte”, a mai afirmat Mădălin Potoroacă. 

 

Inițiatorul proiectului recunoaște că și el a călcat strâmb în viață și le cere fetelor să predea bunul furat. ”Mărturisiți-vă greșeala și cereți milă din partea autorităților și poate o să scăpați mai ușor. Știu că asta cere să vă umiliți acum, dar cred că mai mare va fi umilința publică și mai groaznice vor fi consecințele dacă refuzați să vă predați.

 

Ca unul care am fost dependent de droguri și care am încălcat în tinerețea mea de multe ori legea, ca unul care a primit la rândul meu iertare de la Dumnezeu prin sacrificiul Domnului Iisus, vă ofer și eu vouă iertare pentru ce ați făcut”, a încheiat Mădălin Potoroacă.

Comentarii Facebook