Trei clujence inimoase au încălțat copiii din trei sate: Sunt copii de 13 ani care nu au avut niciodată încălțări noi! - FOTO


Trei clujene inimoase, Rocsana Contraș, Ana Racolța şi Hajni Kun, au reușit să încalțe copiii din trei sate. 

Inițiativa i-a aparținut Rocsanei Contraș, care a anunțat în 18 octombrie că sunt mulți copii fără încălțăminte de iarnă, care trebuie ajutați.

Ne-am promis de la ultima vizită cu ghiozdanele, că o să ne întoarcem la ei să îi încălțăm! Vine frigul și nu ne putem lua gandul de la piciorușele lor goale pe asfalt! Mai e puțin până la campaniile de sărbători, dar portocalele și ciocolata nu țin de cald!

Vă aduceți aminte de scrisorile de anul trecut în care cereau mâncare, pampers pentru frățiorii mai mici sau papuci? Vine frigul și zăpada iar ei ajung la școala cu picioarele ud”, declara Rocsana Contraș, la începutul campaniei.

”Sunt copilași ce până la vârsta de 12-13 ani nu au avut niciodată încălțări noi!”

Clujenii au donat bani destui, astfel că s-a ajuns să fie încălțați copiii din trei sate. ”Cum știm că merită fiecare efort? Pur și simplu privim imaginile acestea! Poate vă vine greu să credeți, dar sunt copilași ce până la vârsta de 12-13 ani nu au avut niciodată încălțări noi! Au primit de la vecini ori de la frații mai mari. 

Nu știu nici măcar măsura reală, au purtat mereu ce au avut, mai strâmt, mai mare ori dacă nu era nimic, picioarele goale. 

M-au rugat să nu rup eticheta, să-i mai poarte un pic așa, cu sentimentul ăsta de nou nouț! 

Mamele nu știu să citească și să scrie. Ne-au transmis la unii dintre ei vârstele și ne-am ghidat după tabelul de mărimi potrivite vârstei. 

Cu ocazia asta răspund unei întrebări mai vechi “De ce nu primiți și încălțăminte uzată, dar ce mai poate fi purtată?” Din acest motiv! 

Poate că unele le putem schimba dacă nu potrivesc! 

Și pentru că nu au avut niciodată! 

Pentru că nu o să lupte să își depășească condiția atâta timp cât vor primi doar resturi! 

Sentimentul de azi având încălțăminte nouă poate să ajute și mâine să creadă că pot începe o viață nouă! 

Una în care nimeni nu îi mai respinge, nu sunt doar tolerați. 

Mâine o sa își pună o haină curată și vor merge la biserică! 

Vor traversa satul cu capul sus și se vor duce în primul rând. 

Poate de aici începe!!!! Dorința aceea de a rămâne acolo, în față, în primul rând la geam cu zâmbetul pe față știind că nouă…..ghiciți ce??? NE PASĂ! 

NIMIC FĂRĂ DUMNEZEU! 

Ne vedem în următorul proiect cu inimile pline!”, a relatat Rocsana, după ce le-a dus cizme copiilor. 

Cei care vor să ia legătura cu Rocsana Contraș, pentru a vedea dacă mai e nevoie de ajutor, o pot face AICI. 

Comentarii Facebook