Trei blocuri de 7 de etaje apar în Gruia, pe locul unei singure case. Prefectul: Suntem ca în desene animate

 

Trei blocuri cu câte 7 etaje sunt în construcție în cartierul Gruia, iar prefectul Clujului a anunțat că va demara procedurile pentru blocarea construcțiilor.

 

Sunt lucruri grave, construcţii fără autorizaţii de construire, care nu respectă autorizaţia şi sunt dezvoltatori imobiliari care profită de cetăţeni, nu finalizează lucrările iar cetăţenii nu îşi pot întăbula construcţiile. Avem pe str. Romulus Vuia din Cluj-Napoca o construcţie care afectează 40 de familii. Vom ataca în contencios administrativ autorizaţia de construire în acest caz, vom cere anularea acesteia şi oprirea lucrărilor, pentru că s-a dat pentru o extindere de casă şi ne-am trezit că, de fapt, se construiesc trei blocuri cu şapte nivele, ajungem ca în desene animate. Cum se poate să extinzi o casă cu trei blocuri? Se încalcă toate regulile”, a declarat prefectul Gheorghe Vuşcan.

 

El crede că vina aparține Primăriei Cluj-Napoca, de unde s-a emis o autorizaţie de construire în 2011. ”Primăria a aprobat şi un demisol în plus la extinderea de casă, care are geamuri la nivelul acoperişului caselor învecinate situate mai jos. Ar fi cazul şi să demolăm unele construcţii ilegale, să se întâmple şi la Cluj acest lucru pe zona abuzurilor, nu mai putem să tolerăm abuzul în construcţii”, a mai spus prefectul.

 

Vușcan este nemulțumit și de activitatea Inspectoratului de Stat în Construcţii Cluj care face controale multe, dar dă amezi puține. ”Au făcut figurație. Au făcut 1.500 de controale şi au dat doar 15 amenzi în valoare de 29.000 de lei. Instituţia trebuie reformată, vom îndrepta lucrurile în această zonă. Voi cere o comisie de control de la Ministerul Dezvoltării Regionale să verifice ce se întâmplă în această instituţie, care a fost un cuibuşor de nebunii”, a mai spus Vușcan.

 

În alte cazuri, prefectul Clujului nu a acționat la fel de ferm. O fermă de cai a fost autorizată între case, iar oamenii sunt foarte supărați. 

 

Primarul din Apahida a depăşit orice normă de URBANISM. A autorizat construirea unei ferme de cai între casele oamenilor

Comentarii Facebook