Trei ani de închisoare pentru un cuplu care a șantajat un avocat din Cluj, cunoscut pe un site de întâlniri. Bărbatul le-a trimis peste 70.000 de lei


Doi soți din Timiș au fost condamnați la 3 ani închisoare după ce au șantajat un tânăr avocat din Cluj, pe care l-au întâlnit pe un site de dating.

În concret, avocatul și-a deschis un cont pe o platformă de întâlniri, unde a dat de profilul unei tinere cu care a început o discuție. 

La scurt timp, discuția s-a mutat pe aplicația Whatsapp, unde avocatul a primit mai multe poze intime cu femeia cu care credea că vorbea, trimițând, la rândul lui, poze în ipostaze compromițătoare.

De fapt, în spatele profilului se aflau cei doi inculpați iar pozele primite de avocat erau fotografii de pe internet, relatează Clujust.ro 

La scurt timp după ce avocatul a trimis pozele, acesta a început să fie șantajat de cei doi care l-au amenințat că for face fotografiile publice, susținând că le vor afișa și la biroul de avocatură unde lucrează și le vor trimite și mamei lui dacă nu primesc diferite sume de bani. 

În perioada 14 mai - 30 iunie 2023, tânărul a efectuat douăzeci de transferuri bancare prin care a plătit diferite sume de bani, cuprinse între 180 și 25.500 de lei către conturile bancare aparținând inculpatului, în sumă totală de 76.873 lei (circa 15.000 de euro).

Avocatul le-a blocat celor doi numerele de telefon însă inculpații au reușit să-l contacteze utilizând alte numere. În total aceștia au vorbit cu tânărul de pe aproximativ 20-30 de numere de telefon diferite. 

Cea care l-a ajutat să descopere cine sunt cei doi șantajiști a fost chiar cumnata soților, care a fost trimisă, de mai multe ori, să scoată diferite sume de bani trimise de avocat.

Judecătoria Cluj-Napoca i-a condamnat pe cei doi la 3 ani de închisoare, cu executare pentru bărbat și cu suspendare pentru soția lui, deoarece este însărcinată. 


Comentarii Facebook