Transylvania College a câştigat Marele Premiu la Summitul Internaţional pentru Educaţie Financiară din Istanbul

 

Transylvania College a câştigat la Istanbul Marele Premiu la Summitul Internaţional pentru Educaţie Financiară. 

 

La cea de-a doua ediție a summitului, din perioada 6 - 10 Mai, au participat peste 400 de participanţi din 102 ţări.

 

Organizat la initiativa grupării olandeze ”Child and Youth Finance International”, în colaborare cu Banca Centrală a Turciei şi Bursa Istanbul, summitul a reunit reprezentanţi ai celor mai importante sectoare de activitate în domeniul financiar-bancar, politic şi educaţional, precum si oficialităţi şi reprezentanţi ai unor guverne, fundaţii, universităţi, organizaţii non-guvernamentale şi non-profit. 

 

În deschiderea summitului, domnul Ali Babacan, prim-viceprim-ministru al Turciei şi-a exprimat entuziasmul cu privire la potenţialul pe care această conferinţă îl are în a crea o mişcare globală menită să faciliteze accesul tinerilor la educatie financiară, oriunde s-ar afla în lume. 

 

Romania a fost reprezentată la summit de Transylvania College, The Cambrige International School in Cluj. Delegaţia a fost formată din 3 elevi, însotiţi de Dr. Cornelia Vlad, profesorul care in 2011 a lansat la Transylvania College programul de educaţie financiară şi antreprenorială ”My Money Week” şi de Anca Rusu, directorul de inscrieri şi comunicare al şcolii. 

 

Transylvania College a fost invitată să participe la competiţia internaţională lansată de ”Child and Youth Finance International” pentru cel mai bun proiect de educaţie financiară pentru copii şi tineri. ”Am primit cu surprindere şi entuziasm invitaţia de a participa la acest prestigios eveniment şi ne bucurăm că programul implementat de şcoala noastră pentru prima dată în România a atras atenţia celor mai înalte foruri şi a experţilor din domeniul financiar-bancar şi educaţional. În competiţie au fost înscrise sute de proiecte aparţinând unora dintre cele mai prestigioase instituţii de pe cele 5 continente reprezentate la summit. În acest context, momentul în care Transylvania College a fost anunţată drept câştigătoare a marelui premiu, ”The Global Money Week School Award 2013”, în faţa celor peste 400 de participanţi prezenţi la gală, ne-a umplut de satisfacţie şi mândrie. Reprezentam nu doar şcoala noastră, ci şi Clujul şi România. Ne bucurăm că astfel am pus şi tara noastră pe harta acestei mişcari impresionante care îşi propune să responsabilizeze factorii de decizie pentru a ajuta tinerii să ia cele mai bune decizii pentru propria bunăstare şi pentru bunăstarea comunităţii”, a declarat Dr. Cornelia Vlad, coordonatoarea proiectului caştigător. 

 

Această reuşită nu ar fi fost posibilă fără implicarea plină de entuziasm a fondatorilor şcolii Transylvania College, familia Baciu, a directorului şcolii, domnul Julian Hingley, a tuturor colegilor, a celor peste 500 de copii din comunitatea şcolii şi a părinţilor acestora, a domnului Eusebiu Burcaş, precum şi a tuturor partenerilor, reprezentanţi ai unor companii reputabile, care au avut încredere în proiectul nostru şi l-au susţinut pe parcursul celor trei ediţii”, a completat doamna Cornelia Vlad. 

 

Banca Transilvania, cel mai important susţinător al proiectului înca de la începuturile acestuia a făcut posibilă şi deplasarea delegaţiei la summit, creând astfel oportunitatea valorificării unor contacte la nivel mondial. Reprezentanţii delegaţiei au avut şansa să participe la workshop-uri interactive, să se adreseze direct oficialităţilor prezente la conferinţă, discutând pe tema nevoilor tinerilor în ceea ce priveşte educaţia financiară şi antreprenorială şi dificultăţile înâmpinate până acum în acest domeniu, în contextual actual. 

 

Sunt extrem de recunoscătoare ca am avut ocazia, în cadrul acestui eveniment să stau la aceeaşi masă de dialog cu diplomaţi din Olanda, SUA, UK, Portugalia, Belgia, Italia, Elvetia, Germania, Kuweit, Chile, Puerto Rico şi multe alte ţări. Am remarcat cu bucurie că opiniile noastre, ale tinerilor au fost ascultate cu atenţie şi au devenit chiar platforma de acţiune pentru mişcarea globală. Organizatorii ne-au informat că peste 2.000.000 de tweet-uri au fost trimise pe parcursul conferinţei şi peste 800.000 de postări au fost făcute în social media”, a declarat Oana Păcurar, elevă în clasa a XI-a la Transylvania College. ”Am fost plăcut surprinşi să constatăm că iniţiativele implementate de şcoala noastră au stârnit interesul publicului, mulţi dintre cei prezenţi solicintându-ne detalii cu privire la proiectul nostru, pentru a-l prelua şi adapta realităţii din ţările lor”, a completat Oana. 

 

În ceremonia de încheiere a fost anunţată şi următoarea ţară gazdă a celei de-a treia ediţii a summitului internaţional, care va avea loc în Santiago de Chile, America de Sud. Până atunci organizatorii, ”Child and Youth Finance International” îşi propun să ajute peste 20.000.000 de copii şi tineri din întreaga lume să se iniţieze şi să se perfecţioneze în domeniul educaţiei financiare şi antreprenoriale

Comentarii Facebook