Sambata 26 Noiembrie

Transplant de organe: O pacientă în moarte clinică la Târgu Mureș va salva vieți în București și Cluj


Duminică dimineață, la Spitalul Clinic Județean Târgu Mureș a avut loc a treia prelevare de organe de luna aceasta și a cincea de la începutul anului, transmite Rador.

Coordonatorul regional de transplant, Oana Pitea, a anunțat că „a avut loc o prelevare multiorgan de la o pacientă de 69 de ani aflată în moarte cerebrală. Este a treia acțiune de acest gen din ultima lună din spitalul nostru. Pe această cale dorim să mulțumim familiei donatoare care prin bunăvoința dânșilor au donat organele rudelor pentru a salva alte vieți. Anul acesta a fost unul ceva mai bun decât anii trecuți, mai ales față de anul trecut, anul în care a început pandemia, este al cincilea donator pe care Târgu Mureșul l-a dat”.

Prelevarea a fost realizată cu succes de mai multe echipe sosite de urgență la Târgu Mureș.

Dl. doctor Radu Zamfir împreună cu echipa sa de la Institutul Clinic Fundeni au prelevat ficatul, iar cei doi rinichi au fost prelevați de echipa Institutului de Nefrologie și Transplant Renal Cluj Napoca condusă de medicul Andrei Tomuță”.

Specialiștii spun că față de anii anteriori, prelevarea de organe a devenit un concept mai bine înțeles, fapt care a condus și la creșterea donatorilor.

Însă listele de așteptare continuă să rămână lungi, iar mesajele medicilor vorbesc despre empatie și solidaritate: „Cred că solidaritatea, să fie solidari, să ne gândim întotdeauna că există cineva și pe partea cealaltă a baricadei, să reușim din suferința noastră să aducem bucurie altei familii”, spunea Oana Pintea.

Comentarii Facebook