Transilvania Fest cucereste Sibiul in perioada 30 iulie - 1 august - VIDEO


Dupa ce timp de cinci ani a promovat regiunea Turda, Transilvania Fest (n.red. Turda Fest) cucereste Sibiul si, in perioada 30 iulie - 1 august, va promova produsele traditionale. din zona Biertan, Richis si Copsa Mare.

"Festivalul va avea sectiuni de mestesuguri si de produse agro-regionale, mic targ de ONG-uri din zona Transilvaniei cu proiecte pe turism cultural, patrimoniu, educatie sau mediu, evenimente dedicate copiilor, degustari de branza, concurs "Aventura simturilor", dansuri traditionale vechi, spectacol de device drama, program la scena de dansuri si cantece traditionale vechi din perioada 1750-1850, expozitie etnografica pe zidurile Bisericii Fortificate realizata in colaborare cu Muzeul ASTRA Sibiu, cinema in aer liber dar si padocuri de animale specifice din zona", a declarat pentru Stiri de Cluj Oana Ionita, coordonatorul de cumunicare al Festivalului Transilvania Fest 2010.

La editia sarbatoarea din perioada 30 iulie-1 august vor veni mestesugari din comuna si din zonele Sibiu, Cluj si Sighisoara si vor expune si vinde porturi, cojoace, pieptare si obiecte manufacturate din Altana, costume traditionale pentru copii din Biertan, obiecte din lucru de mana si facute la razboi de tesut traditional din Biertan, Richis, Sibiu si Sighisoara, sosete si impletituri din satul Viscri si icoane pe sticla din Copsa Mare.

Nu vor lipsi de la intalnire nici mici producatori de alimente  traditionale cu produse fainoase din Biertan, lactate din Richis, miere din Copsa Mare si "finomsaguri ariesene" din Turda.

Transilvania Fest a fost cunoscut pana acum sub numele de Turda Fest si timp de cinci editii a reusit sa stabileasca mai multe recorduri inscrise in Guiness Book: cea mai lunga impletitura de ceapa din lume si cel mai mare cos impletit construit vreodata.

 

Foto si Video: transilvaniafest.com

Comentarii Facebook