Tramvaiele vor avea linie proprie în Cluj-Napoca, delimitată de traficul AUTO. Cum vi se pare inițiativa?



Timpul îndelungat necesar tramvaielor pentru a parcurge distanța dintre Sala Sporturilor și Opera Maghiară îi nemulțumește pe clujeni, aceștia fiind de părere că autoturismele îngreunează foarte mult circulația mijloacelor de transport în comun.

Ar trebui instituit sens unic de circulatie pe Splaiul Independentei intre podul Garibaldi si Opera Maghiara, altfel tramvaiul va sta 20 minute sa parcurga traseul respectiv desi ati promis ca va face 20 minute pana la gara (traficul auto ar putea fi deviat pe Aleea Stadionului si Cardinal Iuliu Hossu, care ar deveni strazi cu sens unic)”, se plânge un clujean pe domnuleprimar.ro.

Reprezentanții Primăriei au precizat că va fi lărgit carosabilul de pe Splaiul Independenței, astfel încât linia de tramvai să aibă o cale proprie de circulație, independentă de restul autovehiculelor.

Proiectul (din fonduri europene) de modernizare a liniei de tramvai a fost incheiat iar lucrarile de modernizare a tramei stradale aferenta liniei de tramvai urmeaza a se realiza in cadrul unui nou proiect din fonduri europene, pentru care licitatia de executie este in derulare. Aceste lucrari prevad largirea carosabilului de pe Splaiul Independentei (inspre Somes) astfel incat linia de tramvai intre str. George Cosbuc si Opera Maghiara va fi cale proprie separata de restul autovehiculelor prin obstacole fizice. Preconizam ca lucrarile vor incepe in anul viitor”, transmit reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook