Noua Dreapta Cluj cere pedepsirea celor care au vandalizat statuia lui Baba Novac

 

Asociatia Noua Dreapta cere pedepsirea celor care au vandalizat statuia lui Baba Novac. Cuvântul ”unguri” a fost înlăturat de pe statuie, cazul fiind cercetat de către Poliția Cluj.

 

Baba Novac este o ”personalitate care a jucat un rol important in campaniile militare ale lui Mihai Viteazul si un erou national al romanilor.

 

De curand de la baza monumentului a fost inlaturat cuvantul ”unguri”, dupa ce saptamana trecuta a fost inaugurata in apropiere Universitatea Sapientia (finantata de Guvernul ungar), eveniment la care a luat parte si vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, in locul premierului Viktor Orban. 

 

Desi autorii au ramas necunoscuti, credem ca sunt sanse foarte miri ca acestia sa fie extremisti maghiari, cu atat mai mult cu cat in trecut Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), o formatiune xenofoba si anti-romaneasca, a cerut inlaturarea inscriptiei de pe statuie.

 

Vedem acest gest de vandalism ca fiind unul sovin orientat impotriva romanilor, care sunt majoritari in Cluj-Napoca. Totodata privim aceasta actiune, precum si furtul din primavara a placutei de pe Palatul Reduta care amintea de procesul memorandistilor, ca manifestari anti-sociale, necivilizate si lipsite de respect fata de istoria locala, care aduc rusine unui oras ce vrea sa fie capitala culturala europeana in 2021.

 

Cerem autoritatilor locale identificarea cat mai rapida a celor vinovati de vandalizarea statuii lui Baba Novac si sanctionarea lor conform legii. 

 

Speram sa se faca dreptate si ca anti-romanismul sa nu fie tolerat”, precizează reprezentanții Noua Dreaptă.

 

Noua Dreaptă este o organizație naționalistă care activează în România și Republica Moldova. A fost fondată în anul 2000, iar semnul oficial al organizației este Crucea celtică. 

 

Principala referință doctrinară a Noii Drepte a fost și este personalitatea lui Corneliu Zelea Codreanu și doctrina legionară, adică o formă de naționalism etnic centrată pe etnia română coroborată cu creștinismul.

Comentarii Facebook