Traian Mariș a fost arestat pe 29 de zile. Lua spagă 10.000 de euro de la pădurari pentru a nu-i da afara - VIDEO

 

Directorul RomSilva Cluj, Traian Mariș, a fost arestat pentru 29 de zile de judecătorii clujeni în dosarul de luare de mită.

 

Mariș nu a vrut să facă nicio declarație la ieșire din sala de judecată.

 

În perioada septembrie 2012 - aprilie 2013, inculpatul Mariş Traian, în calitate de director al Direcţiei Silvice Cluj, a pretins de la trei angajați ai instituției pe care o conduce (pădurari) sume cuprinse între 4.000 și 10.000 euro pentru ca, în schimb, să le asigure păstrarea locurilor de muncă, să le avizeze favorabil controalele dispuse în cantoanele la care lucrează și să nu le aplice măsuri de sancționare disciplinară ca urmare a neregulilor constatate de echipele de control.

 

La data de 15 aprilie 2013, inculpatul Mariş Traian a primit de la doi dintre angajați, denunțători în cauză, prin intermediar, suma de 10.000 lei, pentru ca, în schimb, să nu emită nicio dispoziţie de sancţionare a celor doi pentru presupuse nereguli în activitatea lor de pădurari și pentru ca să avizeze favorabil raportul asupra unui control programat în cantonul pădurarului care a intermediat primirea banilor, sub formă de mită.

 

Inculpatului Mariş Traian i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar la data de 17 aprilie 2013, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat la Tribunalul Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile”, au precizat procurorii DNA Cluj.

Comentarii Facebook