Tragedia clujencei care s-a sinucis cu medicamente pentru că nu putea să aibă copii

 

Drama femeii care s-a sinucis pentru că nu putea avea copii i-a șocat și pe psihiatrii clujeni. Ei spun că a fost vorba despre o depresie gravă, care a împins-o la acest gest tragic. 

 

Anca Bogdan, 36 de ani, s-a sinucis în noaptea de joi spre vineri, cel mai probabil înghițind medicamente. Lângă ea au fost găsite mai multe cutii cu medicamente și o sticlă de whisky, susțin polițiștii care anchetează cazul. 

 

Femeia era singură acasă, soțul ei fiind plecat. Doru Bogdan este un arheolog cunoscut care lucrează pentru Universitatea din Alba Iulia. Anchetatorii susțin că el și-a sunat în mod repetat soția, joi seara, fiind îngrijorat. ”Soţul femeii şi-a rugat un prieten să meargă până la apartamentul acestora să vadă ce s-a întâmplat. În apartament era Anca Bogdan care era decedată. Lângă cadavru au fost descoperite mai multe cutii cu medicamente şi o sticlă de whisky. Din primele investigaţii se pare că femeia a vrut să se spânzure”, a spus un poliţist clujean. 

 

Vecinii familiei Bogdan nu își explică cele întâmplate. Ei cred că femeia a resimțit singurătatea, fiind mai tot timpul singură. Arheologul Doru Bogdan era plecat pe diverse şantiere arheologice din România sau Italia. ”Se pare că aveau probleme că nu pot avea copii. Povesteau că cu timpul vor să infieze un copil şi păreau că se înţeleg foarte bine”, a spus unul dintre vecini.

 

Anca Bogdan era o fire sportivă, fiind văzută des în Parcul Victor Babeş. ”Arăta foarte bine. Mi-a povestit că medicii i-au spus să facă sport pentru a scăpa de depresie. Era supărată că nu putea avea un copil şi mai ales că medicul care o trata i-a spus direct şi brutal că nu poate avea copii. A fost o lipsă de tact a medicului repsectiv”, a spus o vecină.

 

Cunoscutul psihiatru clujean, Doina Cosman, a spus că acest caz este unul clar de depresie. ”Este primul caz despre care aud că pacientul s-a sinucis. Nu am mai auzit de aşa ceva. Ce pot să vă spun este că fenomenul depresiei post avortum este cunoscut în literatura de specialitate”, a declarat profesorul Doina Cosman. 

 

Contează foarte mult ca soţul sau părinţii femeii care trăieşte o astfel de dramă să fie alături, să îi facă psihoterapie, astfel ca ea să simtă că are un sprijin şi să poate trece mai uşor peste aceste probleme”, a mai spus Doina Cosman. 

 

 

Comentarii Facebook