Joi 12 Decembrie

Trafic de influență la CFR: Un clujean a primit 10.000 de euro și un inel de aur pentru a interveni pe lângă șefi

 

Un bărbat a fost reținut de procurorii DNA Cluj după ce a primit mită pentru a interveni pe lângă conducerea Societății Naționale de Călători. 

 

În cursul lunilor iulie-august 2013, inculpatul Florea Nicolae a pretins de la un denunțător suma totală de 10.000 euro pentru ca, prin influența pe care susține că ar avea-o asupra unor directori din cadrul SNCFR, inclusiv asupra ministrului de resort, să obțină încheierea unui contract de vânzare pentru cantitatea de 1.500 tone de șină de cale ferată în favoarea firmei aparținând soției denunțătorului.

 

În același scop, Florea Nicolae a pretins și primit de la denunțător suma de 2.400 lei, plătită cu titlu de taxă pentru analiza ofertelor de cumpărare. De asemenea, în cursul lunii august 2013, Florea Nicolae a primit de la denunțător un inel din aur, în valoare de aproximativ 1.000 lei, pentru a-și exercita influența asupra factorilor decidenți pentru a urgenta încheierea respectivului contract de vânzare. Cu aceeași ocazie, Florea Nicolae a acceptat și promisiunea primirii unui ceas din aur, după încheierea afacerii, cu titlu de recompensă pentru sprijinul acordat la încheierea contractului.

În cursul lunii septembrie 2013, Florea Nicolae a pretins și suma de 350-400 euro despre care susține că este necesară pentru achitarea costurilor unei întâlniri „protocolare” pe care trebuie să o organizeze cu cele patru-cinci persoane cu atribuții în semnarea și aprobarea contractului.

 

La data de 3 octombrie 2013, Florea Nicolae a primit de la denunțător suma de 5.000 de euro în scopul menționat mai sus, ocazie cu care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, precizează procurorii DNA Cluj.

 

În 3 octombrie 2013, procurorii au dispus reținerea lui Florea Nicolae pe un termen de 24 de ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pe un termen de 29 de zile.

Comentarii Facebook