Topul liceelor clujene după media de admitere. La Liceul ”Nicolae Bălcescu” e media cea mai mare

Profilul Matematică-Informatică, de la Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Cluj-Napoca, a fost cel mai ”vânat” de tinerii care s-au inscris in clasa a IX a.

 

La acest profil, au fost scoase la concurs numai 28 de locuri care au fost ocupate cu cele mai mari medii, ultima fiind 9.64. Între cei 28 de elevi care au intrat la acest profil este și o medie de zece. 

 

La același profil, dar la Liceul Teoretic ”Avram Iancu” a fost, de asemenea, concurență mare, ultima medie de admitere fiind 9.59, dar au fost mai multe locuri oferite, cu un total de 56, ceea ce a dus profilul pe locul doi în topul mediilor.

 

Pe locul trei în topul mediilor de admitere se află Colegiul Național ”Emil Racoviță” din Cluj-Napoca, profilul Științele Naturii, unde s-a intrat cu media 9.49, fiind scoase la concurs 28 de locuri.

 

Putem spune că profilul Matematică-Informatică de la Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” a fost avantajat de faptul că au fost scoase la concurs numai 28 de locuri. Cei de la ”Emil Racoviță” și ”Avram Iancu” au scos la concurs 56 de locuri. Dacă numărul locurilor scoase la concurs ar fi fost egal, 28, atunci topul specializarilor arata altfel: 

 

1. pe primul loc ar fi fost profilul mate info de la ”Emil Racoviță”, (media concurentului de pe locul 28 a fost 9.76)

2. profilul mate-info de la ”Avram Iancu” (media concurentului de pe locul 28 a fost 9.74)

3. locul trei ar fi fost profilul mate-info de la ”Nicolae Bălcescu” (media concurentului admis cu numarul 28 a fost 9.64) .

 

De asemenea, la Colegiul Național ”Emil Racoviță” s-au înscris și trei elevi care au obținut media zece la examenul de evaluare națională. 

 

Comentarii Facebook