Miercuri 17 Aprilie

Tone de mâncare salvate la Cluj cu ajutorul Băncii de Alimente. Cum se poate dona


Câteva tone de mâncare au fost salvate de a fi aruncate la coșul de gunoi în Cluj, cu ajutorul unui proiect numit ”Banca de Alimente”.

Acest proiect a fost lansat pe 30 octombrie 2018, după desfășurarea unui program pilot de 7 luni, timp în care au fost salvate de la gunoi aproximativ 7 tone de mâncare.

În prezent, Banca de Alimente Cluj poate deservi doar 6 ONG-uri din volumul actual, anunță reprezentanții proiectului, iar aceștia vor ajungă să ajungă să ofere donații din surplus către toate cele 11 asociații din sistemul lor de beneficiari.

Avem între 300 și 400 de beneficiari recurenți și vrem ca în 2019 să putem deservi minim 600 în mod constant, chiar și pe toți cei 1000 din baza noastră de date”, precizează reprezentanții Băncii de Alimente.

De asemenea, până la finele lui 2019, întreaga rețea națională de bănci de alimente își propune:

• Să existe în România 3 asociații autonome care să poată opera depozite și să-și desfășoare activitatea în București, Roman și Cluj.

• Să fie colectate în cele 3 depozite 1.000 de tone de bunuri anual de la peste 50 de companii, pentru a sprijini cele 100 de organizații ce ajută mai mult de 20.000 de persoane în dificultate.

Banca de alimente din Cluj este a doua de acest fel de la noi din țară. Prima bancă de alimente a fost creată în București în iulie 2016, iar de atunci până azi echipa lor a reușit să colecteze peste 250 de tone de alimente, cu o valoare de piață de aproximativ 700.000 EUR.

Pentru donații, puteți scrie la bancadealimentecluj@gmail.com. Doar persoanele juridice pot face donații. 

Comentarii Facebook