TOMAS BAIAS condamnat la închisoare cu executare, după ce a omorât un biciclist pe Spaliul Independenței

 

TOMAS BAIAS, șoferul care a omorât un biciclist pe trecerea de pietoni de pe strada Splaiul Independenței, a fost condamnat la închisoare cu executare.

 

Judecătoria Cluj-Napoca l-a condamnat la 4 ani de închisoare cu executare. 

 

TOMAS BAIAS l-a accidentat, în 2 martie, pe trecerea de pietoni pe organistul Dan Victor, de 73 de ani, aflat cu bicicleta. Victima a murit pe loc ca urmare a impactului.

 

TOMAS BAIAS și-a recunoscut fapta, el fiind și sub influența băuturilor alcoolice. Potrivit IPJ Cluj, TOMAS BAIAS avea o alcoolemie de 0,80 miligrame alcool pur în aerul expirat și a intrat în intersecția de pe strada Spaliul Independenței pe roșu.

 

TOMAS BAIAS a fost reținut pe 24 de ore, după ce a omorât un biciclist de 73 de ani, pe strada Splaiul Independenţei din Cluj-Napoca.

 

În fapt, la data de 02.03.2014, ora 9:55, un bărbat de 34 ani, din Cluj-Napoca, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice (0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat), în timp ce conducea un autovehicul pe strada Splaiul Independenţei spre strada Plopilor din Cluj-Napoca, nu a respectat culoarea roşie a semaforului electric aflat în funcţiune, a pătruns în intersecţie şi a accidentat mortal un bărbat de 73 de ani, care s-a angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal, pe culoarea verde a semaforului, în timp ce se deplasa pe bicicletă.

 

În urma impactului, bicicleta a fost proiectată într-un alt autovehicul care circula din sens opus.

 

După producerea accidentului, fără încuviinţarea organelor de poliţie, conducătorul autoturismului a părăsit locul accidentului cu autovehiculul implicat în accident”, precizau anchetatorii.

 

În urma investigaţiilor efectuate de către poliţiştii Biroului Rutier, în jurul orei 10:20, conducătorul auto şi autovehiculul implicat în accident au fost indentificaţi.

Comentarii Facebook