Toma Rus, socrul Vlăduței Lupău, era prezentat în presa din anii 1990 drept un locotenent căruia ”nu-i plac borfașii”


Socrul Vlăduței Lupău, temutul chestor de poliție în rezervă, Toma Rus, transformat într-un potent om de afaceri, a pornit la drum ca un locotenent la Poliția Economică Cluj, extrem de cinstit și căruia nu îi plăceau borfașii. 

Toma Rus, locotenentul de la Economic căruia nu îi plac borfașii

Într-un portret publicat în 1991, în Adevărul de Cluj, locotenentul Toma Rus este prezentat lingușitor, cu ocazia Zilei Poliției.

A terminat Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” în 1990, fiind student în anul IV, la Facultatea de drept. Vârsta 25 de ani.

Nu, nu vă speriați! Nu vrem să vă prezentăm o fișă biografică. Vrem doar să vă spunem răspicat, așa cum a făcut-o și tânărul locotenent de la Biroul economic al poliției municipale: cu toate că nu are casă, în schimb are o nevastă care trebuie să nască în câteva zile. Polițistul modern lasă totul la o parte, nu poartă pică nici Primăriei, nici Destinului. Singurul lui defect (în ghilimele) e că nu-i plac borfașii și cu un asemenea om, fiți siguri, ne vom simți întotdeauna în siguranță. 

Cine e cinstit poate merge pe mâna domniei sale! Cine nu…”, se arată în portretul publicat în Adevărul de Cluj (actualul Făclia de Cluj), din 1991, cu titlul ”Oameni de mâine - Locotenentul Toma Rus”.

WhatsApp Image 2022-04-19 at 23.13.06 (1).jpeg

Toma Rus a făcut rapid avere, iar acum este un om înstărit 

Toma Rus a urcat rapid în funcții și la începutul anilor 2000 a ajuns șef al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate, unde a stat câțiva ani și apoi a plecat subsecretar de stat in Ministerul de Interne. 

Rus a avut probleme și cu Agenția Națională de Integritate (ANI), dar a câștigat procesul din lipsă de probe, susțineau judecătorii clujeni. 

După ce a părăsit funcțiile publice, fiind pensionat în 2009, cu o sumă frumușică, Toma Rus s-a lansat în afaceri, având conexiuni puternice. El a făcut o fermă de bizoni la Recea Cristur și conduce firma de securitate a CFR Cluj. 

Familia lui Toma Rus deținea mai multe farmacii (pe numele soției) încă din anii 2000, când acesta era polițist. ”În momentul de fata Toma Rus detine participatiuni la trei societati, Viafarm SRL, Viafarm Doi SRL si Viafarm Trei SRL. Conform paginii electronice a Ministerului Finantelor, în anul 2006 Viafarm SRL a avut o cifra de afaceri de aproape 5.3 milioane lei si un profit de aproape 300.000 RON”, scria Gazeta de Cluj, în 2008.

Fiul lui Toma Rus s-a însurat cu Vlăduța Lupău

Fiul mai mare al lui Toma Rus, Adrian Rus, a fost portar la CFR Cluj, dar a fost veșnic rezervă. Cu toate acestea, are trei titluri de campion, fără să joace și s-a lăsat de fotbal în plină glorie. 

Marele lui succes a fost căsătoria cu Vlăduța Lupău, una dintre cele mai apreciate artiste de muzică de petrecere din România. Cei doi vor avea un copil. 

Untitled.png

Comentarii Facebook