Tișe nu a reușit să își pună avocatul personal în CA la Aeroportului Cluj


Consilierii județeni nici nu au luat în discuție propunerea de numire în Consiliul de Administrație a avocatului personal al lui Alin Tișe, Lăpușan Mihai Răzvan, și a lui Daniel Perșu, tatăl unei avocate care a lucrat până recent la cabinetul lui Lăpușan.

Proiectul de hotârâre prin care se propunea demiterea actualului Consiliu de Administrație, înainte de finalizarea mandatului, nu a primit avizul Comisiei de specialitate formată din consilieri județeni (n.red. mai precis aceștia au refuzat să participe la ședința preliminară la care a fost dezbătut proiectul, boicotându-l). Fără acest aviz, la ședința Consiliului Județean Cluj de joi, 31 ianuarie, s-a luat decizia retragerii de pe ordinea de zi a propunerii de demiterea a CA -ului.

Interesele de a pune mâna pe conducerea Aeroportului sunt imense. Conform unor surse din rândul consilierilor județeni, Alin Tișe ar fi vrut să numească noul Consiliu de Administrație format din numai trei membri, cu unul mai puțin decât cel actual, iar prin cei doi oameni apropiați lui să îl controleze. ”Avocatul Lăpușan ar fi urmat să fie numit președinte al CA și director al Aeroportului Cluj. Cumularea celor două funcții era ilegală acum 2 ani, chiar domnul Tișe s-a luptat să îl schimbe pe David Ciceo din funcția de președinte al CA, invocând legea care nu îi permite acestuia să ocupe și funcția de director și de președinte al CA. Acum, se pare, că voia să facă același lucru pentru avocatul Lăpușan, pentru a controla Aeroportul”, a precizat sursa citată.

Alin Tișe a spus că proiectul va fi reluat la o altă ședință. Toți angajații din CJ Cluj au fost convocați la ședința Consiliului Județean pentru a-i lua apărarea în lupta cu Aeroportul Cluj, mai ales că la ședință au participat și sindicaliștii de la Aeroport, care l-au acuzat public pe Alin Tișe că sabotează instituția.

Directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo, a spus că schimbarea CA -ului ar fi fost oricum ilegală. ”Noi am încheiat anul 2018 cu aproximativ 4 milioane de euro profit. Avem în continuare un plan de dezvoltare coerent și suntem convinși că vom dezvolta numărul de destinații și Aeroportul, astfel că noi considerăm că nu existau motive pentru demiterea Consiliului de Administrație. Sub conducerea celor patru membri din CA am avut o creștere a traficului de pasageri de peste 50% și am avut în fiecare an profit de peste 4 milioane de euro. Cel mai vechi membru al CA, Ioan Pop, care este director și la Direcția de Finanțe, este membru în CA din 2004, când aveam 70.000 de pasageri. Între timp am ajuns la 3 milioane de pasageri. Noi am considerat că nu sunt motive întemeiate de schimbare și nici nu au fost îndeplinite condițiile legale pentru schimbare”, a spus Ciceo.

Alin Tișe a avut adversari în lupta cu Aeroportul chiar și în rândul consilierilor județeni PNL. Unul dintre ei, Dorel Secară a fost extrem de virulent și a spus că nu acceptă ca Tișe să îi se spună pe cine să schimbe și pe cine nu.

Avocatul Lăpușan Mihai Răzvan este cel care l-a apărat pe Alin Tișe în procesul de divorț. Sindicaliștii de la Aeroportul Cluj au spus că Tișe nu l-ar fi plătit pentru serviciile prestate, iar acum acesta a încercat să se revanșeze. ”Se pare că dl Tişe nu a avut bani să își plătească avocatul angajat să îl reprezinte în procesul său de divorț, pe dl Lăpuşan Mihai Răzvan, prin urmare a găsit oportună numirea dânsului, cu remunerație fixă, după buget, în consiliul de administraţie al Aeroportului”, au spus sindicaliștii de la Aeroportul Cluj. 

Alin Tișe a negat acuzațiile și afirmat că el a fost cel care l-a plătit pe avocatul Lăpușan pentru serviciile prestate la divorțul de soție.

Comentarii Facebook