Tiristul beat la volan, care s-a răsturnat pe centra Cluj-Apahida, reținut de polițiști



Un șofer de TIR, beat la volan, a cauzat un accident rutier, duminică seară, pe Centura Ocolitoare Cluj-Napoca Est, a fost reținut de către oamenii legii.

La data de 9 septembrie a.c., în jurul orei 19.50, pe Centura Ocolitoare Cluj-Napoca Est a avut loc un eveniment rutier uşor,în urma căruia un ansambul de vehicule a fost avariat, în următoarele împrejurări:

Un bărbat în vârstă de 43 de ani dincomuna Copalnic Mănăştur, judeţul maramaureş, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule pe Centura Ocolitoare Cluj-Napoca Est, datorită neadaptării vitezei la condiţiile de drum şi fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, o concentraţie de peste 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi s-a răsturnat înafara părţii carosabile. Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, informează IPJ Cluj.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

La data de 10 septembrie a.c., faţă de cel în cauză, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca la expirarea acesteia, bărbatul să fie prezentat în faţa unui judecător pentru drepturi şi libertăţi în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

Comentarii Facebook