Tinerii sondează avantajul mutării din Cluj-Napoca în Baciu, pentru o chirie mai mică! Credeți că merită?


Chiriile mari din Cluj-Napoca îi fac pe mulți tineri să se gândească la mutarea la periferie, cum ar fi și comuna Baciu, unde s-a construit serios în ultimii ani.

Ce parere aveti de mutatul în Baciu din Cluj-Napoca? Menționez ca în prezent locuiesc în cartier Gheorgheni, cu toate cele necesare lângă bloc, magazine, mall, medic de familie, veterinar, etc. De asemenea lucrez remote, rareori la birou in centru. As vrea sa fac mutarea pentru mai mult spațiu, la un preț mai mic decat in Cluj-Napoca.

A făcut cineva schimbarea din oraș in Baciu? Cum e traiul acolo?”, a întrebat un tânăr, pe Reddit/Cluj.

Răspunsurile primite explică pe larg care sunt plusurile și minusurile:

Similar, m-am mutat din Manastur în Dambu, și o sa mă mut înapoi în Mănăștur. Se pare ca nu îmi place și se simte foarte ciudat. Mi-e dor sa am tot aproape și să mă pot plimba seara prin oraș fără să trebuiască să iau autobuz, să mă simt ca la oraș. Cred ca depinde de persoana, eu credeam că o să îmi placă liniștea din Dâmbu (care nici măcar aia nu-i, e mai liniște in Mănăștur între blocuri, fără curți cu câini), dar cand m-am mutat era prea mare diferenta si am ajuns la concluzia ca nu e ce mi-am dorit, dar nu cred ca as fi știut până nu as fi încercat”.

Dacă știi ca îți place la oraș, între blocuri, recomand totuși să nu te muți”.

Dacă e zona de pe lângă Petrom mai e încă acceptabil, dar în celălalt capăt de Baciu sunt doar colorați cu 2 clase ca CFR-ul, plus plozii aia ce se joacă în stradă deși au curte”.

Baciu e practic Cluj, fără infrastructura Clujului. Aceeași aglomerație, zgomot, poluare, dar fara spațiile publice pe care le are Clujul (parcuri, bulevarde, terase, terenuri de sport etc.)

Dacă vrei sa te muți la țara, muta-te la țară. Măcar cu un sat sau doua mai încolo de Baciu, Apahida, Floresti, etc. Undeva unde îți permiți un spațiu doar al tău, cu copaci, gradina, gratar etc. Pentru ca spații publice n-o sa gasesti ca la oraș. Alea care sunt, sunt prost întreținute/abandonate, sau frecventate de betivii satului și nimeni altcineva”.

Salut, ne-am mutat de doi ani în Baciu în spate la Petrom mai exact pe strada Luceafărului. Mie mi se pare mult mai bine ca în Cluj. Înainte stăteam pe Calea Turzii și era groaznic cu zgomotul. Eu lucrez în Zorilor și fac 20 de minute cu mașina dacă pornesc pe la 7 fara 10 și 25 de minute cu bicicleta la orice ora”.

”Locuiesc în zona Petrom de vreo 3 ani în general e ok, dar depinde ce cauți”.

E relativ mai liniște decât în Cluj, ai pădurea aproape, este un cabinet veterinar super Profi la cateva minute de mers pe jos, este și mega super aproape pentru strictul necesar, fac 10-15 min cu mașina până în centru dacă nu e ora de vârf.

Cons: Ai autobuz doar până în Mihai Viteazu. Nu ai hypermarket-uri aproape (ai Lidl și cba la 10 min de mers pe jos, dar trebuie sa ai grija ce cumperi că e greu cu caratul în vârful dealului). Ai o cafenea, o shaormerie și un salon în zona și cam atât. Ajungi destul de lejer în Polus dar again doar cu mașina sau făcând ocolul orașului cu autobuzul.

Medic de familie/dentist știu că există dar nu știu unde exact sau cum e, eu merg tot in Cluj că e relativ aproape.

Mie îmi place sincer”.

Am făcut mutarea în Baciu la casă. Am revenit în oraş la bloc după 3 luni. Long story short: în Baciu am simțit o discrepanța uriaşă. Simțeam efectiv că locuiesc la țară. Never again, nici pe gratis”.

Comentarii Facebook