Tinerii nu vin la Facultatea de Drept de frica taxelor mari


Decanul Facultatii de Drept din cadrul UBB Cluj, profesorul Paul Vasilescu, a declarat pentru Stiri de Cluj ca in acest an numarul candidatilor va fi mai mic din cauza taxelor mari.

"Ar putea fi mai putini candidati in acest, fata de anul trecut, din cauza taxelor. Scoatem la concurs 550 de locuri, dintre care 165 sunt bugetate. Avem si locuri speciale pentru studentii din Republica Moldova si cei de etnie rroma. Nu putem stii exact care va fi concurenta, dar ne asteptam sa avem mai putini tineri", a declarat Paul Vasilescu.

In sesiunea din 2010, la Facultatea de Drept din Cluj s-au inscris circa 1.200 de absolventi de liceu, dar anul acesta numarul candidatilor ar putea fi mult mai mic.

Taxele de scolarizare in cadrul Universitatii "Babes Bolyai" variaza intre 2000 si 5500 RON. La Drept, taxa este de 3.600 de lei pe an, pe locul al doilea ca valoare dupa doua dintre sectiile Facultatii Teatru si Televiziune.

Profesorul Paul Vasilescu sustine ca multi dintre tinerii care doresc sa urmeze o facultate se plang de faptul ca dupa incheierea studiilor nu reusesc sa isi gaseasca un loc de munca.

"Oamenii isi imagineaza ca pot face multe lucruri cu un anumit tip de facultate, insa in realitate diploma obtinuta nu garanteaza un loc de munca. Diploma doar evidentiaza sansa de a ocupa un loc de munca intr-una din institutiile statului sau intr-un domeniu exclusive privat", a mai spus Paul Vasilescu.

 

Inscrierile la Facultatea de Drept din Cluj se vor face in perioada 11-15 iulie.

 

autor: Gratian Pacurar

Comentarii Facebook