Tinerii Mânioşi din Cluj au cântat despre abuzurile poliţiei în faţă la IPJ Cluj. Poliţiştii au fost la un pas să-i ia pe sus - VIDEO


Tinerii Mânioşi din Cluj s-au adunat joi în faţă la Inspectoratul Poliţiei Judeţene Cluj, pentru a susţine un eveniment cultural prin care să atragă atenţia asupra abuzurilor făcute de către poliţiştii din Cluj.

"Vrem să atragem atenţia că poliţia abuzează de lege. Se leagă de cântăreţii ambulanţi, de săracile bătrâne care vând flori, în loc să-şi facă datoria când vine vorba de adevăratele încălcări ale legii", a declarat Vîlcu Cornel, unul dintre cei prezenţi la eveniment

Cei adunaţi în faţa IPJ Cluj, aproximativ 20 de persoane, au vrut doar să susţină un concert ad-hoc, când poliţiştii i-au luat la legitimat. Unii din reprezentanţii organelor de poliţie au încercat să împrăştie mulţimea cu maşinile din dotare, fiind la un pas de ai băga sub roţile maşinilor de poliţie pe tinerii prezenţi.

"Nu este un protest. Poliţia face în continuare abuz de putere. Acesta a fost un eveniment cultural, organizat conform legii", a adăugat Cornel.

Tot evenimentul s-a desfăşurat paşnic până la apariţia comisarului şef Moldovan, care a început să-i legitimeze pe cei prezenţi, chemând în ajutorul său câţiva poliţişti care până atunci au asistat fără a interveni.

"Ne-am adunat aici nu să protestăm. Poliţia îşi bate joc din nou de noi", a mai adăugat unul din participanţi.

 

Evenimentul a fost iniţiat de mai mulţi tineri furioşi pe poliţia care abuzează de lege şi putere. Aceştia s-au adunat spontan în faţa IPJ Cluj, după ce au făcut un anunt public pe reţeau de socializare Facebook. "Totul a fost public. Am dat un anunt pe Facebook şi cine a vrut a venit", ne-a spus o tânără.


Reprezentanţii poliţiei nu au vrut să comenteze acest eveniment şi nici dacă cei pe care i-au legitimat vor fi sau nu amendaţi.

 

Articol de Ovidiu Bursan

Comentarii Facebook