Luni 27 Septembrie

Țigări de contrabandă depistate la Cluj, în trenul Iași – Timișoara Nord

 

Un bărbat a fost reținut de polițiștii din Cluj, având asupra lui țigări de contrabandă în valoare de 9.600 de lei. 

 

Polițiștii clujeni au depistat și reținut, pentru 24 de ore, un bărbat care transporta țigarete de contrabandă. Aproape 17.000 de țigarete, care urmau a fi comercializate ilicit, au fost confiscate.

 

Bărbatul a fost arestat preventiv de către magistrați.

 

În data de 7 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj-Napoca – Biroul de Siguranță Publică și Protecție Călători – au depistat un bărbat care transporta țigarete de contrabandă.

 

Astfel, în timp ce se  aflau în misiune de patrulare pe trenul care circulă pe relația Iași – Timișoara Nord, polițiștii au depistat, în apropiere de Stația C.F. Câmpia Turzii, un bărbat care avea asupra sa două genți de voiaj care conțineau țigarete de contrabandă.

 

În urma controlului, s-a stabilit că bărbatul de 60 de ani, din județul Timiș, transporta 16.940 de țigarete, în valoare de circa 9.600 de lei, care ar fi fost introduse ilegal pe teritoriul țării, fără a fi supuse accizării, pentru a fi comercializate.

 

Țigaretele au fost ridicate în vederea confiscării.

 

În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de bunuri sau mărfuri care trebuie plasate sub regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă, faptă prevăzută și pedepsită de Legea nr. 86/2006.

 

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior a fost arestat preventiv de către magistrați.

Comentarii Facebook