Tiganii de la Pata Rat si din Dallas, "vizitati" vineri de Amnesty International


Reprezentantii mai multor organizatii specializate in politici sociale din Romania si Europa vor vizita vineri, 10 iunie, conditiile in care locuiesc tiganii la Pata Rat si in celebrul "Dallas".

"Grupul de Lucru al Organizatiilor Civice initiat de Asociatia Amare Prhala si Fundatia Desire din Cluj, compus din organizatii rome si nerome, experti in politici sociale din Romania si din strainatate, organizeaza o vizita de lucru in zona Pata Rat din Cluj, in data de 10 iunie 2011 cu tema 'Getting closer – EU strategy for the Roma and local realities", a declarat Pavel Doghi, presedintele Asociatiei Amare Prhala Cluj.

Evenimentul de o zi incepe la ora 10.00 cu vizita oaspetilor la familiile care locuiesc in conditii precare la marginea orasului, in apropierea rampei de gunoi: "locuintele sociale" din Pata Rat, vechiul Pata Rat / "Dallas" si strada Cantonului. La conferinta de presa cu incepere de la ora 11.30, la sediul Fundatiei pentru Ajutorarea Familiilor din Pata Rat vor participa Fotis Filippou, Isabela Mihalache, Yesim Oruc, Alexandros Tsolakis si Enikő Vincze.

Numarul celor trimisi in zona Pata Rat a crescut la inceputul anului, dupa ce Primaria a evacuat de pe strada Coastei zeci de familii si le-a trimis la marginea orasului pentru a locui in locuinte modulare.

Organizatiile care lupta pentru drepturile tiganilor au protestat in repetate randuri, aratand ca acestia traiesc in conditii inumane la Pata Rat.

Comentarii Facebook