Miercuri 24 Aprilie

Tiganii aurari de pe strada Tipografiei au "protectie" de la Politia Cluj? Dosarele penale ii ocolesc


Tiganii aurari care isi desfasoara activitatea pe strada Tipografiei din zona Pietei Mihai Viteazu ii agaseaza pe clujeni.

"Sunt student in Cluj si trec zilnic pe strada Tipografiei, am unele nelamuriri, zilnic e plin de romi care se "agata" de trecatori, fac afaceri pe drum, cu aur, argint si telefoane mobile. Problema e ca oare nu se poate face nimic sa scapam de agresiunile acestor oameni? Vad ca politia trece zilnic pe strada si da mana cu acesti romi dupa care i-si continua drumul", a scris un clujean pe site -ul domnuleprimar.ro.

Stiri de Cluj a solicitat IPJ Cluj sa comunice cate dosare penale au fost intocmite pentru comert ilegal de aur si telefoane mobile.

"As dori sa imi comunicati cate controale, ce amenzi si sanctiuni si pentru ce s-au aplicat in cazul rromilor care vand aur si telefoane mobile in centrul Clujului, pe strada Tipografiei, strada Cotita si strada David Ferenc. De asemenea, va rog sa imi comunicati si daca s-au intocmit dosare penale si sub ce acuzatii", a fost solicitarea trimisa Politiei Cluj.

Raspunsul IPJ Cluj este evaziv si fara cresibilitate, pentru ca nu precizeaza ce masuri concrete s-au luat.

"In conformitate cu Legea 12/1990 activitatile desfasurate de persoanele la care dumneavoastra faceti referire au un caracter ilicit si atrag raspunderea contraventionala fata de cei care le savarsesc. Spre exemplificare: efectuarea de acte sau fapte de comert fara indeplinirea conditiilor stabilite prin lege, vanzarea ambulanta a oricaror marfuri in alte locuri decat cele autorizate de primarii sau prefecturi, efectuarea de acte sau fapte de comert cu bunuri a caror provenienta nu este dovedita in conditiile legii etc.

Aceste activitati comerciale ilicite se sanctioneaza cu amenda de la 1000 la 1500 lei. La nivelul Politiei municipiului Cluj-Napoca sunt organizate frecvent controale, actiunii si razii, ocazie cu care aceste persoane sunt sanctionate contraventional", a precizat purtatorul de cuvant al IPJ Cluj, Anca Purdea.

Intre timp, tiganii de pe strada Tipografiei isi continua activitatea total ilegala de tranzactionare de aur si telefoane, cel mai probabil furate.

Comentarii Facebook