TIFF caută voluntari. Până luni vă puteți înscrie. În 2012 un american de 63 de ani a fost voluntar - FOTO

 

Cei care doresc să fie voluntari la ediția din acest an a TIFF se pot înscrie până luni, 12 mai. 

 

Condiția obligatorie este să aibă cel puțin 18 ani, iar organizatorii încurajează și persoanele de vârsta a doua și a treia să se înscrie, deoarece vin cu experiență de viață și, în schimb, vor avea parte de o perioadă de neuitat.

 

La ediția de anul trecut au fost mai mulți voluntari maturi, cel mai vârstnic fiind Greg Smith, un cetățean american de 63 de ani stabilit la Cluj-Napoca în urmă cu șapte ani. După ce timp de mai mulți ani fusese un participant fidel al festivalului din postura de spectator, Greg a decis în 2012 să se înscrie ca voluntar și n-a regretat, așa că îi îndeamnă și pe alții să-i urmeze exemplul. ”Pentru mine a fost o experiență plăcută, am cunoscut oameni interesanți și m-am simțit foarte bine. M-am implicat în organizarea evenimentelor artistice asociate festivalului și, în plus, am văzut o mulțime de filme”, povestește acesta. Cinefil pasionat, Greg consideră că în România sunt multe persoane în vârstă care nu-și dau seama că există multe lucruri pe care le pot face ca să-și înfrumusețeze viața.

 

TIFF-ul este unul din evenimentele pentru care oamenii în vârstă merită să iasă din casă- aici pot întâlni alți oameni cu care să-și petreacă timpul împreună, să facă ceva bun și să se bucure de viață. E o perioada scurtă, nu e un angajament pe termen lung”, a mai spus el.

 

Înscrierile pentru voluntari se realizează online, prin completarea formularului de pe www.tiff.ro/echipa/voluntari  și încărcarea CV-ului și a unei fotografii. Termenul de înscriere este 12 mai, urmând ca în zilele următoare să se desfășoare interviurile individuale, pentru ca fiecare voluntar să-și găsească locul potrivit.

 

Încurajăm să se înscrie mai ales persoanele mature, pentru care este o ocazie bună să cunoască oameni noi și să facă parte dintr-o comunitate. Este un schimb de experiență - și ei învață de la noi, și noi învățăm de la ei”, a declarat Sabrina Herlo, coordonatorul voluntarilor în cadrul TIFF 2013.

 

În funcție de pregătire și pasiuni, voluntarii vor face parte din următoarele departamente: guest, ticketing, presă și comunicare, promovare, subtitrare, tehnic, info point, logistic, acreditări, evenimente speciale. 

 

La fiecare din edițiile ultimilor ani s-au implicat peste 400 de voluntari. 

Comentarii Facebook