TIFF 2011: Discovery Channel aduce 10 documentare scurtmetraj despre romanii eroi


Discovery Channel aduce la Festifalul International de Film Transilvania 10 documentare scurtmetraj despre romanii care pot fi considerati "eroii Discovery".

Filmele vor rula luni, 6 iuni, la Meeting Point, incepand cu ora 21.30.

"Cei 10 eroi au fost alesi din sutele de propuneri trimise de publicul din Romania, in cursul lunii martie, pe pagina de facebook Discovery Romania, unde se desfasoara campania. Un juriu international din cadrul Discovery a ales cele mai interesante 10 povesti, iar cei care le-au propus au participat la realizarea scurt metrajelor", se arata intr-un comunicat TIFF.

Juriul si voturile de pe Facebook exprimate in perioada 3-11 iunie il vor desemna pe marele caatigator, care va primi un premiu de 3.000 de euro. banii vor fi primiti de cel care a propus povestea cu cel mai mare punctaj.

Iata povestile:

1. Alin Uhlmann-Useriu (41) desfasoara proiecte de educatie ecologica la Tasuleasa, Poiana Negri si in judetele Bistrita-Nasaud si Suceava. El incerca ca arate ca defrisarile abuzive si necontrolate sunt cauzele inundatiilor.

2. Andrei Cemortan (40) este pasionat de istoria celor doua Razboaie Mondiale, reusind sa "descompuna" fenomenul istoric intr-o multitudine de fatete.

3. Anton Duma (44) a participat la expeditia cicloturistica "Descopera-te in necunoscut" si a parcurs 18,430 de kilometri, prin 23 de tari din Europa.

4. Elena Miscodan (33) este un medic pasionat de sporturile extreme. A fost primul motociclist roman la Khardung La (5602 m altitudine), ulterior traversand si Patagonia pe motocicleta.

5. Florin Limbovici (34) este un pionier in miscare alternativa si s-a clasat in primii 8 la Cupa Mondiala de Slackline 2011, de la Munchen.

6. Mihai Patrascu (42) este director de imagine si capitanul velierului Allegro, o ambarcatiune “bricolata” manual chiar de tatal sau. Cu acest yacht el a castigat regatta internationala - Odyssail 2006.

7. Oana Mirela Chachula (32) este biolog si este pasionata de aventura in stare pura, natura, alpinism, scufundari si fotografie.

8. Paul Dicu (42) scrie proza si poezie, canta la bass, este scanfandru la delfinariu, practica arte martiale si antreneaza pro-bono o unitate a trupelor speciale din Constanta. Paul a participat la cel mai greu maraton mondial, Marathon des Sables.

9. Sandor Czirjak (67) este faimos in Cluj pentru talentul si indemanarea de a prelucra manual lemnul. Una dintre lucrarile sale preferate este o bicicleta realizata 100% din lemn, perfect functionala, cu care Sandor a parcurs pana acum peste 500 de km.

10. Laurentiu Serban (32) isi traieste viata din plin, zboara cu parapanta, merge pe o motocicleta de viteza si isi construieste singur orice, de la un motor la o poarta. A suferit un accident in Afganistan in urma caruia si-a pierdut un picior.

Comentarii Facebook