Tezele vor fi susținute cu prezență fizică: „Nu poți garanta că în fața ecranului este elevul sau este un părinte” - VIDEO


Sorin Cîmpeanu a vorbit în cadrul unei emisiuni televizate despre modificările făcute în programa școlară pentru evaluarea elevilor la finalul semestrului. Astfel, ministrul a anunțat că tezele vor fi susținute la școală, cu prezență fizică, rămânând cea mai relevantă modalitate de evaluare a elevilor. Totuși, numărul de teze a fost redus de la 3 la 2 pentru elevii de clasa a VIII-a.

Tezele vor fi susținute cu prezență fizică la școală

Teza, atâta timp cât școlile au fost mult timp în online, rămâne singura modalitate de evaluare relevantă a elevilor, pentru că trebuie să fie cu prezență fizică.

Există de multă vreme o regulă care s-a aplicat tot timpul: în cazul în care un elev, 10 elevi, 1.000 de elevi, nu pot veni să susțină teza cu prezență fizică, ei au dreptul la 4 săptămâni de la revenirea la școală, chiar dacă revenirea la școală a fost semestrul următor, să susțină această teză. Am eliminat și această barieră de 4 săptămâni și a rămas regula doar când revin la școală au dreptul să susțină teza, chiar dacă teza a fost semestrul trecut, și vor avea media încheiată.

Nu se va susține (teza în online- n.r.), am redus numărul de teze, am redus materia, am făcut tot posibilul. Rămâne singura modalitate de evaluare relevantă. Nu poți garanta că în fața ecranului este elevul sau este un părinte, un profesor sau un frate mai mare”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Declarația ministrului la minutul 10:50:


Comentarii Facebook