Tenorul Marius Vlad Budoiu, noul director al Operei din Cluj

 

Marius Vlad Budoiu este noul director al Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca. El va fi numit oficial în funcție în 20 decembrie, în urma câştigării concursului organizat de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional.

 

Marius Vlad Budoiu îi succede lui Rareş Cristian Trifan în funcţia de director al Operei Naţionale Române Cluj-Napoca.

 

Tenorul Marius Vlad Budoiu a absolvit Academia de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj, promoţia 1994. A studiat cântul cu tatăl domniei sale, baritonul Ion Budoiu, cu mezzosoprana Edita Simon şi cu basul Gheorghe Roşu. Palmaresul cucerit de Marius Vad Budoiu este unul prestigios: Premiul I la Concursul Internaţional de Canto „Nicolae Bretan" - Cluj-Napoca (1994); Premiul I la concursul pentru tenori Traian Grosăvescu (Lugoj,1995), Premiul I şi Premiile Speciale ale Centrelor Culturale şi Francez şi German din Cluj-Napoca în cadrul Concursului W. A. Mozart din Cluj-Napoca (1995); Premiul III la concursul de lied R. Schumann - Germania (Zwickau, 1996), urmat de Premiul I la Concursul Internaţional de Canto "Hariclea Darclée" – Brăila.

 

Tenorul Marius Vlad Budoiu a debutat la 21 de ani în repertoriul vocal-simfonic cu lucrarea "Simfonia a IX-a" de Beethoven, la Filarmonica din Târgu-Mureş, apoi, în repertoriul de operă, în rolul Lenski (Evgheni Oneghin), la Opera Maghiară din Cluj.

 

Marius Vlad Budoiu deține titlul de Doctor în Muzică și desăşoară, de 15 ani, predă la Academia clujeană de Muzică.

Comentarii Facebook