Teatrul Național din Cluj-Napoca va fi renovat cu 20 de milioane de euro


Ministrul culturii, Raluca Turcan, a anunțat ca Teatrul Național din Cluj-Napoca va fi renovat complet.

“Clujul este un loc unde investițiile și dezvoltarea merg mână în mână. Se vede în nivelul de trai și in modul în care se raportează oamenii la Cluj. Mi se pare firesc să avem discuții pentru a afla cum putem sprijini mai bine orașul.

Pot să anunț că unitatea de management a proiectelor din cadrul Ministerului Culturii a urcat pe SEAP licitația pentru studiul Dali, pentru renovarea Teatrului Lucian Blaga. Este un demers așteptat de 9 ani. S-a vorbit mult despre restaurarea clădirii care a servit cultura 100 de ani, fără lucrări ample de restaurare. 

Avem un acord babcar și vom investi 20 de milioane de euro net pentru acest obiectiv. Dupa studiul Dali, va urma licitația pentru proiectul tehnic si cel de execuție. Am cerut colegilor mei să fie cât  mai eficienți si să fie comasate licitațiile de execuție si proiectare pentru a face aceasta investiție, mult așteptată”, a declarat la Cluj ministrul Culturii, Raluca Turcan.

Întrebată ce se va face efectiv, ministrul Culturii nu a prea știut să dea detalii. În ajutorul ei a sărit primarul Emil Boc, care a spus că ”domana ministru a făcut anunțul”, cu toate că nu edilul a fost întrebat de reporterul Știri de Cluj. 

Comentarii Facebook