Teatrul de Papusi Puck si Filarmonica Transilvania din Cluj nu trebuie sa dea afara angajati


Teatrul de Papusi "Puck" si Filarmonica "Transilvania" din Cluj nu trebuie sa dea afara angajati, deoarece nu intra sub incidenta Ordonantei de Urgenta a Guvernului 63/2010, care prevede reducerea numarului de angajati din administratiile locale.

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a declarat ca cele doua institutii si alte 35 din tara nu au fost infiintate de catre autoritatile locale, ci de Guvern si nu intra sub incidenta acestei Ordonante.

 

Reducerile vor fi facute "in limita rezonabila" a declarat ministrul si nu vor viza 50-60% din personalul existent asa cum intentionau unele administratii judetene, care ar fi abuzat astfel de OUG 63/2010.

Guvernul a decis in luna iulie sa disponibilizeze 60.000 de angajati din sistemul bugetar, dintre care 54.000 numai din administratiile locale. Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a declarat ca oamenii care vor fi disponibilizati sunt peste normativul prevazut de lege si ca 53.432 sunt in plus. El a mai spus ca economia facuta la buget se va ridica la 1,5 miliarde lei.

Comentarii Facebook