Taximetrist din Cluj, administrator, amendat cu mii de euro! Făcea „afaceri” cu autorizația de taximetrie expirată de ani de zile


Un taximetrist din Cluj-Napoca a fost amendat cu mii de euro după ce a fost depistat cu o autorizație de taximetrie expirată de ani de zile. Este vorba de un taximetrist administrator al două firme care făcea taximetrie cu două mașini în baza unui certificat de atestare a pregătirii profesionale având valabilitatea depășită din anul 2019.

În cursul săptămânii trecute, în urma acțiunilor de control în ceea ce privește activitatea de taximetrie, polițiștii locali din cadrul Serviciului Inspecție comercială au depistat un șofer, D.V., administrator a două societăți comerciale, care efectua activitate de taximetrie cu două autovehicule taxi, în baza unui certificat de atestare a pregătirii profesionale având valabilitatea depășită din anul 2019. De asemenea, una din cele două autorizații taxi nu era valabilă, fiind emisă pentru un alt autovehicul față de cel utilizat, anunță autoritățile.

Având în vedere neregulile constatate, societățile comerciale în cauză au fost sancționate contravențional în conformitate cu prevederile Legii nr. 38/2003, actualizată, privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, amenzile aplicate fiind în valoare de 27.000 lei, urmând ca autorizațiile taxi respective să fie retrase, în conformitate cu prevederile aceluiași act normativ, precizează Primăria Cluj-Napoca. 

Comentarii Facebook