Taximetrist clujean, acuzat că refuză să transporte o infirmieră, deși cadrele medicale au curse gratuite


Unei infirmiere care lucrează la unul dintre spitalele clujene, pe terapie intensivă, i-a fost refuzată cursa gratuită pe motiv că nu este medic sau asistentă. Dispeceratele de taxi au o înțelegere cu trei spitale clujene, cel de Boli Infecțioase, UPU, Spitalul Clinic Județean și Clujana, pentru a transporta gratuit cadrele medicale. În schimb, taximetriștii care preiau cursele primesc o prioritate de câteva ore (circa 5) la preluarea curselor care vin prin dispecerat. 

O infirmieră a relatat că a fost refuzată, pentru că nu avea funcție.

E doar pt medici și asistenți gratuit.. Tu ești doar o infirmiera.. Așa i-a zis colegei mele care azi noapte, la 1.00, trebuia sa vina sa ma schimbe la serviciu.. Secția terapie intensiva lucrează la program de urgență... no și...??

O infirmiera care lucrează cot la cot cu asistente cu medici.. care are salariu mai mic decât ei... care are pe secție pacienți cu Covid 19... care îndeplinește nevoile pacienților... ca vorba aia. Când te trece... pe ea o strigi... când ți-i foame ea îți aduce de mâncare.. te asculta.. și multe altele.

Și faptul ca azi-noapte ne-ați făcut o urare speciala bag p.. . în tot personalul medical. Asta da treaba...mulțumim Napoca Taxi.

Nu era o ruta Tulai Doamne.. Marasti - Moților.. da putea veni pe jos ce-i drept”, a relatat clujeanca.

Un taximetrist clujean a intervenit și a luat atitudine.

Voi realizați gradul de retard al acestei postări? Vine o duduie și se plânge că nu e plimbată gratis cu taxiul. Mai și specifica faptul că este în contact direct cu cei infectați cu covid și vrea să se urce într-un taxi, în care șoferul nu are mască, pt că nu găsești sa cumperi și nu e bugetar să primească gratis. Tu marele cadru medical îl expui total unei infestari pe el și pe viitorii clienți, in inconștiență și incompetenta ta, doar că sa mai beneficiezi de o facilitate, după un șir interminabil de alte facilități. Cam atât va duce capul, cum sa mai ciupiți ceva. Un cadru medical responsabil refuză oferta din grija pt taximetrist și viitorii lui clienți. Un cadru responsabil cerea să fie transportat cu o mașină a instituției pt a preveni contactul cu alte persoane. Dar ce sa le ceri când ei nici nu știu de ce sunt acolo. Plin de incompetenți și mai sunt și fuduli. Oare cat va mai rabdă pământul?”, a scris Stelian Feurdean.

Cu toate acestea, este cunoscut faptul că dispeceratele le-au promis cadrelor medicale curse gratuite, în interes de serviciu. 

Comentarii Facebook