Târgul de Crăciun din Cluj nu are loc. De ce a cerut Boc rezilierea contractului


Primarul Emil Boc a cerut rezilierea contractului cu firma care organizează de câțiva ani Târgul de Crăciun, astfel că evenimentul nu va mai avea loc.

Nu avem cum să organizăm Târgul de Crăciun având în vedere condițiile în care ne aflăm. Am solicitat rezilierea contractului pentru acest an, din cauza pandemiei. Facem tot ce putem pentru a stopa răspândirea virusului COVID-19, nu vrem să agravăm situația”, a declarat Emil Boc, la EBS Radio.

Măsura este luată cu toate evenimentele din acest an. Primarul Emil Boc susține că nu va permite carantinarea municipiului Cluj-Napoca atâta timp cât mai sunt măsuri ce pot fi luate, dar nici nu vor fi făcute evenimente care să crească riscurile. Edilul a precizat că DSP Cluj ia decizia, dar că la Cluj-Napoca lucrurile nu stau la fel de grav ca și în Sibiu.

După 3 la mie, fiecare județ în face propriile analize, prin intermediul DSP - ului care propune instituirea carantinei ținând cont de: gradul de infectare, numărul de infectări, gradul de ocupare a locurilor din spitale, de posibilitățile existente în spitale, de posibilitatea de a înființa secții noi. Sunt mai mulți factori, iar până acum DSP a spus că nu se întrunesc criteriile minimale pentru carantinare. În acest moment. Sperăm să nu se întrunească nici în viitor. Asta depinde de cum evoluează situația la Cluj.

Sibiul a luat decizia de carantinare a municipiului când a ajuns la rata de infectare de 11 cazuri la mia de locuitori. Clujul este la 8,70 la mia de locuitori. Sperăm să nu ajungem la un nivel la care să se pună problema. Sistemul sanitar este împins spre limită. Sperăm să nu ajungem în acest punct”, a declarat primarul Emil Boc, la Napoca FM.

Comentarii Facebook