Duminica 28 Aprilie

Târgul de Crăciun din Cluj este tot mai criticat: Ar trebui să se bucure întreaga comunitate, nu doar cei cu dare de mână


Târgul de Crăciun din Cluj este evitat de clujeni din cauza prețurilor exagerat de mari. În această perioadă ar trebui să fie o vreme în care oamenii să se adune să sărbătorească, iar organizatorii Târgului și Primăria Cluj-Napoca exploatează la maxim acest lucru. 

Din păcate, târgurile de Crăciun au început să devină destinații tot mai exclusiviste. Ca de obicei, tonul prețurilor piperate îl dă Clujul, unde un ceai, un pahar de vin și o plăcintă costă vreo 50 de lei. Goana lacomă după câștiguri speculative a înlocuit spiritul sărbătorii de care, principial, măcar o dată pe an, ar trebui să se bucure întreaga comunitate și nu doar cei cu dare de mână, întrucât esența acestei perioade este tocmai faptul de a fi mai buni, mai empatici, mai generoși. În plus, din peisajul acestui Crăciun comercial a mai dispărut ceva: ieslea nașterii lui Iisus, simbolul care avea darul de a ne aminti semnificația reală a sărbătorii. O sărbătoare de la care a fost exclus, din păcate, tocmai Sărbătoritul…”, a spus profesorul Mihai Cucerzan. 

Clujenii îi dau dreptate, după ce au trecut pe la Târg și au dat peste prețurile umflate. ”Din păcate și spre rușinea organizatorului, aveți dreptate.Nu există sărbătoare fără Sărbătorit. Eventual, talcioc sau bâlci”, a comentat un clujean. 

Exact! Iar acum dupa Pandemie, sunt mai lacomi dupa castig”.

Totul este comercial, iar Clujul este de 5 stele mai cu seamă la prețuri”.

Oamenii au felicitat Primăria Florești pentru Târgul din comună, unde sunt prețuri normale. 

Florești 2022… prețuri acceptabile, și simbolul Crăciunului. Nașterea Domnului Iisus”, a relatat un clujean, făcând referire că în Florești a fost amenajată scena nașterii Domnului. La Cluj-Napoca, aceasta a fost eliminată în acest an pentru că, probabil, ocupa spațiu. 

Vroiam să zic și eu de Floresti !! Aveți dreptate,am fost și în Cluj și în Floresti,și am fost mult mai incantata de ce am văzut la Floresti și bineînțeles și prețurile puțin mai acceptabile!”.

317769314_3398061773800580_7164551997563062582_n.jpg

Foto: Târgul de Crăciun de la Florești

Turist, uluit de prețul unei porții de patru cârnăciori, la Târgul de Craciun de la Cluj: Îți stă mâncarea-n gât! - FOTO

Comentarii Facebook