Târg de haine gratuite la Cluj, cu articole donate de clujeni


Organizația JCI Cluj a dăruit în acest weekend sute de articole vestimentare unor persoane cu posibilități financiare reduse, în cadrul unui eveniment inedit. Voluntarii au aranjat totul precum într-un magazin, iar beneficiarii, zeci la număr, și-au ales gratuit exact acele piese pe care și le-au dorit.  

Evenimentul a făcut parte din #ReClothing, proiectul prin care organizația și-a propus să demonstreze că orice articol vestimentar poate primi o a doua șansă. Hainele expuse au provenit de la clujenii cu suflet mare care au răspuns apelului organizației de a dona acele haine pe care nu le mai folosesc.

Noi, cei din JCI Cluj, luptăm pentru a demonstra tuturor că cele mai multe articole vestimentare pot fi salvate și nu ar trebui să ajungă direct la gunoi atunci când ne plictisim de ele. În ultimele luni i-am încurajat pe clujeni să doneze haine. Cum reacția lor a fost foarte bună, volumul primit a fost uriaș. Astfel am decis să ne uităm către cei mai puțin norocoși, care au o reală nevoie de ajutor, și să dăruim haine unor persoane care se vor bucura cu adevărat de ele. Reacția a fost extraordinară. Ne-am bucurat să vedem că oamenii au fost deschiși în fața acestei idei și acțiunea a fost una de impact”, a declarat Ioana Pîrlea, președintele JCI Cluj. 

Anual, în lume se produc circa 150 de miliarde de articole de îmbrăcăminte. Domeniul se situează pe locul al doilea în topul celor mai mari poluatori din lume. Însă 95% din deșeurile textile ar putea fi refolosite, repurtate sau reciclate. 

În 2021, JCI Cluj a organizat trei târguri cu vânzare în cadrul cărora voluntarii au strâns fonduri pe care le-au alocat pentru dotarea unor școli din mediul rural, precum și pentru achiziționarea unor cadouri speciale în prag de sărbători pentru zeci de copii din județ. 

JCI Cluj are în prezent peste 45 de membri care vor să devină mai buni în domeniul lor și în leadership, dar și să se implice în comunitate și să producă schimbări pozitive în jurul lor. La nivel internaţional, JCI (Junior Chamber International) este cea mai mare organizaţie pentru tineri lideri şi antreprenori. Are 100 de ani de existenţă, este prezentă în peste 6.000 de comunităţi locale din 120 ţări şi numără peste 200.000 de membri.

Comentarii Facebook