Tarcea nu este de acord cu demolarea Crucii de pe Cetățuie


Demolarea Crucii de pe Cetățuie nu este pe placul viceprimarului Dan Tarcea, singurul politician local care a făcut declarații. Emil Boc nu a spus nimic despre acest subiect controversat. 

Voi milita să nu fie dată jos crucea, urmează să vină proiectul la avizat. Pe Cetățuie este un proiect de mari dimensiuni, sunt 54.000 de metri pătrați pe versantul sudic, 70.000 de metri pătrați pe platoul nordic și 15.000 de metri pătrați în incinta fortificată. Așteptăm să vedem propunerile, eu sunt pentru păstrarea crucii”, a subliniat Tarcea, la Napoca FM. 

Monumentul Eroilor Neamului, care este în formă de Cruce, va fi demolat pentru că nu mai corespunde stilului de amenajare care va fi adoptat pe Cetățuie.

Crucea de pe Cetățuie a fost dedicată jertfei eroilor martiri de la Revoluția de la 1848-1849 și a fost dezvelită în 1 decembrie 1997, fiind opera fostului primar Gheorghe Funar, la fel ca și statuia lui Avram Iancu.

Pe același loc a fost o altă cruce, din lemn ridicată de episcopul greco-catolic Iuliu Hossu, dar comuniștii au demolat-o.

Primăria Cluj-Napoca vrea acum să modernizeze Cetățuia, iar Crucea trebuie să dispară pentru a pune în valoare monumentul Fortificației Vauban.

Crucea de pe Cetățuie va fi demolată, pentru că este demodată. Sunteți de acord?

Comentarii Facebook