Tania și Patricia, gemenele de 8 ani de la Turda, care au nevoie de SPERANȚĂ de Crăciun

 

Tania și Patricia, cele două gemene de la Turda care locuiesc cu mama lor în câțiva metri pătrați, învață bine, dar viața grea le-a făcut să fie mult mai mature decât colegele lor.

 

Sunt ca doua prințese. Stau în aceeași băncuță. La un moment dat, anul trecut am avut o serbare si cineva le-a dat două rochițe albe și arătau ca două prințese. Singura problemă ar fi cu matematica, e mai grea și mama lor nu prea poate să le ajute. Vin cu temele făcute, nu au absențe”, a povestit Cristina Ciurtin, învățătoarea celor două fete.

 

Mama gemenelor ia frecvent legătura cu școala. ”Mama lor mă contactează des. Maine avem serbare. Mama lor are o mandrie a ei. Le-a crescut singure de mici. Toată ziua o vedeam în jurul școlii strângând PET -uri, pe care le vinde pentru a-și crește fetele. Îmi spune tot timpul, dacă gresesc să le critic, pentru că vrea ca fetele ei să aibă o viață mai bună”, a mai spus învățătoarea. 

 

Pentru că sunt sărmane, gemenele Tania și Patricia ”au o tentă de autoizolare, dar în general sunt vesele. Se vede însă că suferă, dar sunt și foarte mature. Au o viață grea, fără curent și apă curentă. Dorm pe un pat toate trei, mama și cele două fiice”, a mai spus învățătoarea.

 

Ioan Isidor Lobonț este un turdean care a ajutat familia celor două fete, crescute de mamă, Lucreția Țală, fără tată. ”Vă rog să nu mă înțelegeți greșit. Fetele sunt curate, educate, știu să citească și să scrie. Nu sunt primele la învățătură, dar nici ultimele. Le-am văzut de mai multe ori, lângă mama lor care caută prin gunoaie după sticle de plasitic. Cu banii astfel obținuți le ține pe fete. Apoi, am aflat că sunt colege de clasă cu fiica mea și de atunci am început să le ajut cât pot. Dacă am 50 de lei în plus, cu siguranță mă duc la mama fetelor și îi dau banii”, spune Ioan Lobonț.

 

Gemenele locuiesc într-o fostă fabrică dezafectată din Turda. Și-au făcut o locuință, dintr-un fost hol, lat de doi metri și lung de patru metri.

 

Mama fetelor nu a vrut să le lase la serbarea de final de an de la Școala Avram Iancu din Turda de jenă că nu a avut bani să le cumpere cadou de Moș Crăciun. Femeia nu știe că ceilalți părinți s-au mobilizat și au cumpărat cadouri pentru cele două fete.

Comentarii Facebook