Tânărul ÎNCĂTUȘAT de poliție pe Eroilor e student: M-au ARESTAT ca pe un infractor. Am făcut plângere

 

Clujeanul încătușat de poliție pe Bulevardul Eroilor reclamă faptul că a fost tratat ca un infractor de polițiști. Marcel T. este sudent la Facultatea de Educație Fizică și Sport și a făcut plângere împotriva polițiștilor pentru abuz.

 

Reținerea studentului s-a produs marți, 25 septembrie, în jurul orei 13.00, pe Bulevardul Eroilor. Un polițist a sesizat un taximestrist care a parcat, cu NESIMȚIRE, în mijlocul drumului și căruia i-a aplicat o amendă. Șoferul nu a vrut să semneze procesul verbal de contravenție, așa că polițistul a oprit două persoane pe stradă pentru a avea martori în acest caz. ”Taximetristul staționa acolo și când l-am întrebat a spus să își așteaptă soția plecată să plătească factura la Vodafone. I-am aplicat o amendă, dar a refuzat să semneze procesul verbal”, a spus polițistul implicat în scandal.

 

Unul dintre cei doi opriți pe stradă este studentul Marcel T., care are o cu totul altă versiune despre cele petrecute, decât polițistul. ”În jurul orei 13.00, mă aflam cu prietenul meu Codruț Sabău pe Bulevardul Eroilor si am fost acostat de doi agenți care, fără să se legitimeze, mi-au cerut să semnez că am fost martor la un incident. I-am întrebat ce vor și nu mi-au răspuns relevant. Mi-au spus să semnez că am văzut taximetristul parcat, dar am spus că eu și prietenul meu nu putem depune marturie mincinoasă. Dacă nu am văzut, cum să semnez? Cand am vrut să mă legitimez, m-am pierdut că au urlat la mine. Apoi au spus că sunt recalcitrant și mi-au pus cătușele. Am vrut să sun la mass-media, dar m-au băgat în mașina de poliție”, a relatat Marcel T., pe scurt, scena de pe Bulevardul Eroilor.

 

Stundentul a negat afirmațiile polițistului că ar fi fost agresiv. ”M-am intimidat când mi-au cerut actele. Eu nu am mai primit nicio amendă și nu sunt obișnuit cu așa ceva. Mi-a zis ceva de m-am pierdut. Sunt student și nu am nicio abatere”, a mai spus Marcel T. 

 

Tânărul a fost dus la Secția 1 Poliție și după câteva ore a fost eliberat. El susține că a fost și agresat de polițiști în drum spre Secție. ”Nu am semnat procesul verbal pentru că a fost intocmit abuziv și nu am primit niciun exemplar. M-au agresat și m-au condus la secție ca pe un infractor. Am făcut plăngere la IPJ Cluj pentri că s-a comis un abuz”, a mai spus Marcel T.

 

Studentul nu a putut să zică numele polițiștilor cu care a intrat în contact pentru că aceștia nu s-au prezentat.

 

Vezi AICI imagini cu scena de pe Eroilor și alte detalii.

Comentarii Facebook