Tânăr din Cluj, amenințat cu o armă albă în troleibuz, tot în Mărăști! Vicecampionul la judo s-a controlat și a preferat să cheme poliția - EXCLUSIV


Un alt tânăr a fost amenințat cu un cuțit, duminică seara, tot în Piața Mărăști, când troleibuzul 5 a oprit în stația de la cinematograful din cartier. Este vorba despre o gașcă de trei romi, dintre care unul avea la el un cuțit, pe care l-a și scos, amenințător.

Cel amenințat este vicecampion național la judo, dar nu s-a implicat în altercație, pentru că era foarte probabil că și ceilalți doi golani aveau la ei cuțite.

Băiatul meu venea către oraș și între timp în troleibuzul numărul 5 s-au urcat și tineri de etnie rromă. Andrei, băiatul meu, avea o brichetă în mână uitată la el de când a fost într-o drumeție cu bicicleta. O avea în buzunar și a scos-o să se joace cu ea. El mergea acum la bunici pentru că la școală e Săptămâna altfel și așa e mai comod pentru el.

La un moment dat, unul dintre cei trei tineri s-a ridicat și i-a spus că să îi dea bricheta să vadă cum se aprinde, dar a luat-o și a băgat-o în buzunar, zicând ”Asta rămâne la mine!”.

Când s-au dat jos, în Piața Mărăști, la cinema, Andrei s-a ridicat și le-a cerut bricheta înapoi. Atunci, respectivul a scos un cuțit și a zis ”Dacă ești șmecher dă-te jos!”. 

Băiatul meu când a văzut că a scos cuțitul nu s-a mai dat jos și bine a făcut”, ne-a relatat părintele îngrijorat.

Acesta a fost ulterior cu poliția în zonă pentru a-i depista pe cei trei, dar fără niciun succes. 

Am fost cu poliția aseară pe acolo și ne-am învârtit pentru a vedea dacă găsim. Acum vor cere imaginile de pe camerele de supraveghere, pentru a vedea dacă nu îi depistăm. Incidentul a fost deosebit de grav. 

Fiul meu este vicecampion național la judo. A calculat foarte bine când a văzut că respectivul a scos un cuțit. Mi-a zis că s-a gândit că mai bine rămâne în troleibuz și s-a dat jos la următoarea stație”, a mai spus tatăl tânărului. 

Incidentul s-a produs în între orele 20.00 - 20.15. Băiatul și-a sunat tatăl la ora 20.24 și a relatat cele petrecute. 

Fiul meu era tensionat, dar nu era speriat. Mi-a zis că dacă nu aveau cuțit nu s-ar fi temut. Așa s-a gândit că îl imobilizează pe unul dintre ei, dar dacă au și ceilalți cuțite, ceea ce era foarte probabil. Acum, poliția trebuie să își facă treaba. Pe acea linie ar trebuie să circule jandarmi sub acoperire sau polițiști, pentru că interlopii au ajuns să nu se mai teamă de nimeni!”, a mai spus părintele.

Vă reamintim că săptămâna trecută, o tânără a fost agresată în alt mijloc de transport și apoi în stația Mareșal Constantin Prezan, de vis-a-vis de cea de la Cinema Mărăști. Atunci, tot așa, trei golani s-au legat de tânăra respectivă și s-au dat jos după ea în stație. Tatăl fetei ne-a spus că doi dintre ei au amenințat-o cu un cuțit și au folosit un spray lacrimogen. Poliția i-a depistat rapid, dar nu a putut demonstra că au folosit arme albe, așa că au fost eliberați.

Știri de Cluj l-a întrebat pe primarul Emil Boc ce măsuri va lua în aceste două cazuri, pentru că este evident că asistăm la o creștere a criminalității în cartierul Mărăști. Dacă ne va răspunde, atunci vom posta aici mesajul primarului Emil Boc.

Poliția Locală din subordinea primarului Emil Boc are competențe pe Legea 61/1991, privind ordinea și liniștea publică, așa că poate interveni fără probleme și poate face patrulare pe stradă. Pe vremuri, mulți ani și după Revoluție, simpla vedere a patrulei formată dintr-un jandarm, un polițist și un câine impunea respect. Oamenii erau opriți pe stradă și legitimați, pentru a menține un climat de siguranță.

Acum, rar mai vezi un polițist, un jandarm pe stradă, în patrulare. 

Vă invităm să distribuiți acest material pe conturile dvs de social media, pentru a crește presiunea pe cei care trebuie să ia măsuri, primarul Emil Boc, prefecta Irina Munteanu, șeful Poliției Cluj, chestorul Mihai Rus, șeful Jandarmeriei Cluj, col. Cristian Maxim, șeful Poliției Locale Marcel Bonțidean.

------------------------

UPDATE

La data de 22 octombrie a.c., în jurul orei 20.40, polițiștii au fost sesizați despre faptul că într-o stație pentru mijloacele de transport în comun, din cartierul Mărăști, un băiat, de 13 ani, ar fi fost abordat și amenințat de 3 minori.

Din primele verificări efectuate, polițiștii au constatat că băiatul, de 13 ani, ar fi fost abordat de 3 minori, cu vârste cuprinse între 10 – 14 ani, care i-ar fi cerut bricheta pe care acesta o avea asupra sa, fără ca aceștia să-i mai restituie bunul.

La un moment dat, cele 3 persoane necunoscute ar fi coborât din autobuz în zona Cinematografului Mărăști, iar unul dintre ei l-ar fi provocat pe băiatul, de 13 ani, să coboare din autobuz, însă acesta a refuzat, motiv pentru care ar fi fost amenințat cu un obiect de unul dintre aceștia.

Polițiștii au demarat cercetări pentru verificarea tuturor aspectelor menționate, depistarea persoanelor bănuite și luarea măsurilor legale în cauză.

Comentarii Facebook