Tâlhari reținuți de polițistii din Cluj. Erau un adevarat pericol public


Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Turda au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat de 24 ani, cercetat pentru tâlhărie calificată în formă continuată și furt calificat în formă continuată.

În fapt, la data de 18 septembrie a.c., în jurul orei 22.40,  polițiștii municipiului Turda au fost sesizați prin apelul unic de urgență 112, de către un bărbat de 47 de ani, cu privire la faptul că în timp ce acesta se deplasa pe o stradă din municipiu, două persoane necunoscute l-au îmbrâncit și ulterior deposedat de o borsetă cu bani, carduri bancare și alte obiecte personale.

Urmare a activităților investigativ-operative desfășurate în cauză, polițiștii de investigații criminale, alături de polițiștii de ordine publică au identificat și depistat autorii faptei, fiind vorba despre un bărbat de 24 de ani, din Turda și un tânăr de 16 ani, din județul Hunedoara.

Totodată, din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că în perioada 30 iulie– 20 august a.c., bărbatul de 24 de ani, a sustras din diferite magazine de pe raza municipiului Turda mai multe bunuri. 

În aceeaşi perioadă, cel în cauză, profitând de neatenţia a două persoane a sustras din buzunarele acestora bani şi un telefon mobil, iar la data de 29 august a sustras dintr-o locuinţă suma de 400 lei.  

Totodată, investigațiile efectuate au indicat faptul că, în cursul lunii septembrie a acestui an, bărbatul, împreună cu tânărul de 16 ani, au deposedat prin acte de violenţă două persoane de borsetele personale, conținând bani şi alte bunuri.

În baza probatoriului administrat, la data de 24 septembrie a.c., polițiștii  au dispus măsura reținerii față de bărbatul de 24 de ani, ulterior fiind prezentat unei instanțe de judecată, care a emis mandatul de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Comentarii Facebook