Sute de tineri din Cluj au stat ore în șir la coadă să doneze sânge. Au fost motivați și de premiile oferite de caravana Blood Network


Caravana Blood Network, organizată de Untold, și-a început drumul pentru solidaritate în acest weekend, la Cluj-Napoca.

Sute de tineri dornici să ajute s-au prezentat la centrul de transfuzie pentru a face o faptă bună. Bineînțeles că gestul lor a fost recompensat cu un  abonament la festival și un voucher în valoare de 100 de lei

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine din Cluj-Napoca s-a mutat zilele trecute în centrul orașului, chiar la intrare pe Bulevardul Eroilor. Acolo s-au instalat și cei cu campania Blood Network, iar sute de tineri au venit încă de la primele ore ale dimineții pentru a dona sânge. Mulți dintre ei au donat pentru prima oară. 

Suntem de 6 ore aici și încă mai avem mult de așteptat. M-a împins de la spate premiul, dar am vrut demult să o fac, am și o mică frică de ace și am vrut să scap de ea”, a spus o tânără care aștepta la coadă. 

Pe lângă satisacția oferită de gândul că prin gestul lor vor salva vieți omenești, tinerii s-au bucurat și de un abonament la UNTOLD sau Neversea pentru întreaga perioadă a festivalurilor.

Doar 2% din populația țării noastre donează regulat

În perioada verii, numărul donatorilor scade drastic, astfel că centrele de transfuzii au nevoie de tot mai mult sânge. Cele mai recente cifre arată că numai 2% din populația țării noastre donează sânge regulat.

Este un sprijin pentru noi și pentru pacienții din clinici pentru că vom putea colecta în aceste două zile o cantitate mare de sânge, facem tot posibilul să luăm cât mai mulți, este foarte bine organizat, oamenii au răbdare, așteaptă”, explică directorul de la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj, Sanda Novac, potrivit știrileprotv.ro.

Caravana mobilă Blood Network continuă weekendul următor în Brașov. Urmează alte 10 orașe în care oamenii vor putea dona, printre acestea se numără și Timișoara, Sibiu, Iași, București și Constanța.


Comentarii Facebook