Miercuri 24 Aprilie

Sute de pomi de Crăciun, confiscați de polițiști la Cluj. Un pădurar este cercetat pentru abuz în serviciu


Polițitlii clujeni au confiscat în acest sfârșit de săptămână peste 600 de pomi de Crăciun, în cadrul unei acțiuni de aploare, atât în trafic, cât și în piețe târguri și oboare de pe raza întregului județ.

De exemplu, potrivit IPJ Cluj, la data de 18 decembrie, poliţiştii din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin au identificat pe DN 1R, pe raza comunei Sâncraiu, o autoutilitară cu care se transportau brazi.

În urma controlului, s-a stabilit că şoferul, un bărbat de 46 de ani, din Călăţele, transporta 448 pomi de Crăciun - brazi şi molizi, fără a deţine documentele prevăzute de lege.

Astfel, doar pentru 160 de brazi a fost prezentat aviz de însoţire primar, emis de către un pădurar din cadrul ocolului silvic. Totodată, poliţiştii au constatat că doar 76 de brazi şi molizi purtau marcă silvică.

Având în vedere cele constatate, a fost identificat pădurarul în cauză, stabilindu-se că este vorba despre un bărbat de 40 de ani, din judeţul Alba. Faţă de acesta se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Pomii de Crăciun, în valoare de circa 13.500 de lei, au fost confiscaţi şi predaţi ocolului silvic, iar conducătorul autoutilitarei a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Comentarii Facebook