Duminica 25 Septembrie

Suspectul JAFULUI de la CEC Bank din Mărăști, prins de polițiști. E un italian VIDEO


Polițiștii clujeni au reușit identificarea suspectului acuzat de comiterea tentativei de furt de la sucursala CEC Bank din cartierul clujean Mărăști.

Șeful IPJ Cluj, comisarul sef de poliție Mircea Rus, a declarat că  în data de 14 mai a avut loc o acțiune, iar faptasul a fost depistat și dus la audieri. Este vorba despre un cetățean italian, în vârstă de 54 de ani. Acesta se afla în arest, sub efectul unui mandat european pentru comiterea mai multor infracțiuni comise în străinătate.

Coordonatorul investigației, comisar sef Dorel Gudea, sef al Biroului de Combaterea a Infractiunilor contra Patrimoniului, a precizat ca, după îndelungi cercetări, în urma cu patru luni au reușit restrângerea cercului de suspecți la o persoana.

Oamenii legii au colaborat și cu autoritățile italiene pentru a completa informațiile din probatoriu.

Incidentul a avut loc în 21 iunie 2018, când un bărbat a intrat în unitatea bancară, având fața acoperită și solicitând bani personalului băncii, sub amenințarea cu o armă. 

Mai exact, potrivit probatoriului administrat, la data de 21 iunie 2018, un bărbat cu fața acoperită și înarmat cu un pistol a intrat într-o unitate bancară de pe raza municipiului Cluj-Napoca și a solicitat bani personalului băncii. În pofida amenințărilor, bărbatul nu a reușit să sustragă bani și a părăsit în grabă incinta băncii.

Imediat după sesizare au fost mobilizate importante efective de poliție pentru identificarea, depistarea și tragerea la răspundere penală a bărbatului.

De la momentul înregistrării acestui incident și până în prezent, polițiști de la diferite structuri ale inspectoratului au întreprins numeroase activități investigative pentru soluționarea cazului.

Astfel, în urma investigațiilor complexe efectuate, polițiștii au reușit să identifice un cetățean italian, în vârstă de 54 de ani, bănuit de comiterea faptei. În urma colaborării cu autoritățile italiene, pe numele bărbatului a fost emis un mandat european de arestare de către autoritățile din Italia, care îl căutau pe bărbat după comiterea a două fapte de tâlhărie în localitatea Livorno, în anul 2011.

În cursul acestei luni, respectiv la data de 14 mai a.c., în baza investigațiilor și a informațiilor obținute, polițiștii de investigații criminale, beneficiind de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și al Direcției de Investigații Criminale, l-au depistat pe bărbat pe raza localității Florești. 

În imobilul în care locuia bărbatul, polițiștii au găsit și ridicat obiecte vestimentare care interesează cauza, un pistol tip Airsoft, un dispozitiv cu electroșocuri ș.a.

Ieri, în baza probelor administrate, față de bărbat a fost pusă în mișcare acțiunea penală, acesta fiind cercetat pentru comiterea infracțiunii de tentativă la tâlhărie calificată, faptă prevăzută de Codul penal.

În prezent, bărbatul este reținut în baza mandatului european de arestare pus în aplicare.

Bărbatul locuia de ceva vreme în România, iar pe lângă activitățile ilegale pe care le desfășura, acesta avea si o afacere legitimă, un magazin de haine.


Comentarii Facebook