Suspectii jafului de la Banca Transilvania afla vineri daca vor fi cercetati in stare de libertate

Judecatorul trebuie sa se pronunte pana vineri, 21 mai, daca cei doi suspecti raman in arest sau sunt cercetati in stare de libertate. Judecatorul a mai cerut astazi o expertiza contabila din partea Bancii Transilvania, pentru stabilirea exacta a sumei furate.

 

Urmatoarea infatisare in cazul "Jaf la Banca Transilvania" a fost stabilita pentru data de 15 iunie. Pana atunci, insa, judecatorul trebuie sa anunte vineri daca este de acord cu cererea de cercetare in stare de libertate a celor doi suspecti, solicitare formulata de avocatul apararii, Mihai Giurgea. El si-a motivat cererea prin faptul ca mai multe dintre probele acuzarii au fost "demontate" pana acum.

 

Potrivit avocatului, s-a stabilit ca cei doi tineri nu au apelat la protectia unor garzi de corp imediat dupa jaf, asa cum au afirmat procurorii, iar poza lui Dan Andrei Hosu de pe Hi5, in care tanarul aparea cu un pistol in mana, s-a dovedit a fi veche de cativa ani, iar pistolul de jucarie.

 

Bogdan Baciu a fost acuzat ca imediat dupa jaf ar fi adus din strainatate 32 de masini, dar ulterior s-a dovedit ca in sase din cazurile prezentate de procurori seriile se repeta. De asemenea, a fost demonstrat faptul ca tanarul a cumparat de pe un site din Germania un Opel Astra cu 175 de euro, ceea ce sustine afirmatiile familiei, potrivit carora tanarul a achizitionat mai multe autoturisme cu suma de 10.000 de euro.

 

Judecatorul Tribunalului Cluj a cerut efectuarea unei expertize in urma careia sa se stabileasca daca inaltimea celor doi suspecti se potriveste cu cea a atacatorilor, pe baza inregistrarilor camerelor de supraveghere din banca. Instanta a mai cerut bancii sa prezinte o expertiza contabila, pentru stabilirea exacta a sumei furate.

 

Cei doi tineri au declarat astazi in fata judecatorului ca sunt nevinovati. Ei au spus ca spera ca procesul sa se termine cat mai repede si sa isi poata relua studiile.

Comentarii Facebook