”Sudat” la funcții publice! Rareş Rusu, numit vicepreședinte la Agenția Națională a Funcționarilor Publici


Rareș Rusu, unul dintre politicienii ”sudați” la funcții publice”, și-a realizat visul de a reveni la București, într-o funcție înaltă. El a fost numit vicepreședinte cu rang de subsecretar de stat al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, de către prim–ministrul Florin Cîţu.

Rareş Stelian Rusu, vicepreşedintele ANFP: “Modernizarea sistemului administraţiei publice româneşti, de altfel o preocupare majoră a Guvernului, va deveni un obiectiv prioritar pentru mine, în calitate de vicepreşedinte ANFP. Cred că pot să aduc un plus de valoare prin experienţa dobândită în cursul mai multor ani de administraţie publică locală. Sunt sigur că acest lucru este benefic procesului de reformă prin care trebuie să treacă sistemul funcţiei publice”.

Rareş Stelian Rusu a fost numit luni, 8 martie  2021, în funcția de vicepreședinte cu rang de subsecretar de stat al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, de către prim–ministrul Florin Cîţu, prin decizia nr. 208, publicată în Monitorul Oficial.

Numirea vicepreşedintelui ANFP s-a făcut la propunerea ministrului dezvoltării, lucrărilor publice și administrației.

În 6 noiembrie 2020, Rareș Rusu a fost numit director interimar al Transelectrica Cluj, o societate de stat folosită pentru numiri în funcții politice. Visul lui era să se întoarcă la București, după cum le-a spus apropiaților. 

Rareș Rusu, actualmente membru PNL, dar cu o scurtă carieră și în PMP, a fost numit director interimar al Transelectrica Cluj, o societate de stat folosită pentru numiri în funcții politice. El fusese ”retrogradat” de la București și trimis la Cluj. 

Rareș Rusu a mai fost director al Transelectrica în perioada 2008 - 2012, iar în CV mai are trecute trei mandate de consilier județean din partea PNL. În 2014, el l-a trădat pe Daniel Buda și Emil Boc, trecând în barca lui Traian Băsescu, la PMP, unde a și candidat pentru un scaun de deputat în 2016, fără succes, însă. Studiile acestuia sunt necunoscute, după cum se poate vedea și din fișa de candidat de pe www.alegeriparlamentare2016.ro, unde nu a trecut nimic la rubrica studii și pregătire. 

În 2018, pentru că a fost dat la o partea din PMP, Rareș Rusu a reapelat la vechii camarazi din PNL Cluj, care l-au primit cu brațele deschis în partid și i-au dat și funcții. Rusu, fiul lui Stoian Rusu, fost șef al Miliției Cluj, în anii 80, este prieten foarte bun cu Rareș Bogdan, alături de care au pornit în anii 90 o afacere cu telefoane mobile, pe vremea când Rareș Bogdan a ajuns la Cluj de la Ocna Mureș. Probabil așa se explică revenirea facilă a lui Rareș Rusu în PNL, după ce a trădat și vorbit de rău, pe la colțuri partidul.

Citiți mai jos despre afacerile derulate de Rareș Rusu și Rareș Bogdan

Rareș Rusu, prieten cu Rareș Bogdan, numit director interimar la Transelectrica Cluj, fără concurs pentru că e starea de alertă

Dacă aveți informații despre lucruri ”necurate” din instituții publice, le puteți semnala pe Whatsapp (0722804093)

Comentarii Facebook