Joi 17 Iunie

Subiecte greșite la admiterea de la Facultatea de Matematică-Informatică de la UBB Cluj


Candidații care au dat admitere la Facultatea de Matematică-Informatică din cadrul Universității Babeș Bolyai au primit un subiect greșit la examen.

Ne-am pierdut timpul să încercăm să rezolvăm ceva ce nu se putea rezolva. Este inadmisibil ca la acest nivel, mai ales că vorbim de Facultatea de Informatică – Matematică să vorbim de subiecte greșite. La final, toți candidații au primit punctajul maxim la acest subiect, punând astfel egal între toți, și cei care și-au pierdut timpul să demonstreze ceva greșit și cei care au trecut peste acest subiect”, a spus un tânăr din Cluj, care a susținut examenul greșit.

O altă candidată a relatat faptul că pentru înscrierea la examenul de admitere, fiecare candidat a fost taxat cu o sumă importantă și că i se pare normal ca examenul să fie unul corect. ”Ei au greșit grila 8. După grilă 8, mai erau alte trei probleme de rezolvat! Majoritatea nu au mai avut timp fizic și au intrat în panică”, a spus respectiva candidată, conform Evz.ro.

Pentru domeniul informatic au fost scoase la concurs un număr de 429 de locuri, la buget, și 144 de locuri, cu taxă.

La Facultatea de Matematică-Informatică din cadrul UBB Cluj s-au înscris 1824 candidați, iar taxa a fost de 300 de lei. Facultatea a încasat suma de 547.000 de lei.

Decanul Facultății de Informatică, Adrian Petrușel este plecat în delegație, în China și nu a putut oferi un răspuns pertinent legat de redactarea greșită a unui subiect de examen.

Prodecanul Facultății de Matematică și Informatică, profesorul Marcel Șerban a recunoscut faptul că la proba de informatică, de la examenul de admitere a existat o problemă la unul dintre subiecte. ”A existat o eroare de redactare la unul dintre subiectele de concurs. Nu s-a menționat existența unei limite inferioare la respectiva problemă, așa că puteau exista două soluții. Drept urmare comisia de concurs a decis ca toate răspunsurile, inclusiv non răspunsurile, să fie notate cu punctajul maxim. A fost decizia comisiei. Suntem oameni și mai greșim”, a spus profesorul Șerban.

Subiectele de examen au fost redactate de o comisie de profesori din cadrul Facultății de Matematică și Informatică.

Domeniul Matematica  rămâne și în acest an cel mai bine clasat domeniu de știința din Universitatea Babeș-Bolyai, conform datelor publicate recent de Academic Ranking of World Universities/ARWU, cel mai cunoscut top internațional al universităților, pentru zona de cercetare științifică. De menționat că Matematica de la UBB este o prezență constantă în clasamentele Shanghai începând cu 2013, fiind practic cel mai performant domeniu de cercetare științifică fundamentală din universitățile romanești.

Matematica de la UBB ocupă în 2019 poziția 301-400 din 500 de poziții incluse în ranking.

Comentarii Facebook