Studenții UTCN care au luat locul 1 la un concurs de seism din SUA pot fi întâlniți la Iulius Mall Cluj - FOTO


Studenții UTCN, care au cucerit în acest an locul întâi la cea de a XIX-a ediție a concursului internațional de inginerie seismică “2022 Undergraduate Seismic Design Competition”, din Salt Lake City (Utah - SUA), își expun machetele la Iulius Mall Cluj.

În perioada 16-23 decembrie, campionii concursului internațional de design seismic vor fi prezenți în Iulius Mall, langa Marty, etajul 1 pentru a conștientiza asupra riscului indus de cutremure. 

Clujenii care vor să stea de vorba cu ei sunt invitați la stand pentru a-i întâlni pe studenți ingineri si arhitecți ai Universitații Tehnice din Cluj-Napoca.

Comptiția EERI Undergraduate Seismic Design Competition din Utah este organizat în fiecare an de către Earthquake Engineering Research Institute (EERI), o organizaţie de specialişti în domeniul construcţiilor şi geotehnicii, care concepe codurile de proiectare seismică.

320499082_1321025308717169_3550864038262831638_n.jpg

Concursul constă în a realiza o structură rezistentă la seism, care este transpusă printr-o machetă din lemn de balsa. Macheta va fi testată pe o platformă seismică, fiind supusă la simulări de cutremur de intensităţi diferite. Importantă nu este doar testarea machetei, ci şi arhitectura turnului, posterul, calitatea prezentării proiectului, predicţiile comportării la seism, toate acestea având o pondere semnificativă în punctarea finală.

Cine sunt cei care au adus la Cluj medalia de aur

Sub îndrumarea unor coordonatori și mentori devotați și carismatici - Ș. l. dr. ing. Ovidiu PRODAN, Ș. l. dr.  ing. Bianca MARTON, Ș. l. dr. arh. Paul MOLDOVAN și ing. Ligia LUPĂESCU - echipa “SDC 2022” a UTCN, formată din studenții Larisa POPA, Andrei MUREȘAN, Sabina NIȚULESCU (de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism) și Irina STOIAN, Bianca GLIGA, Daniel GIURGIU, Ioana POPESCU, Mădălin CAZACU, Tudor LOMICOVSCHI și Attila SZASZ (de la Facultatea de Construcții), a reușit să mențină aura activității de succes a nucleului de pregătire “SDC (Seismic Design Competition) -UTCN” și în acest an. 

De doisprezece ani, câte o echipă de studenți ambițioși, încrezători și dornici de afirmare în domeniul ingineriei seismice, poartă peste ocean - cu un imens succes - numele Universității Tehnice din Cluj-Napoca. 

Rezultatele globale ale tuturor anilor precedenți poziționează echipa clujeană pe loc de frunte în această competiție desfășurată mereu alături de universități de prestigiu ale lumii academice mondiale.  

Locul I obținut acum la cea de-a XIX-a ediție a concursului internațional de inginerie seismică “2022 Undergraduate Seismic Design Competition” din Salt Lake City (Utah - SUA), confirmă  - o dată în plus - puterea muncii în echipă, a curajului și perseverenței, a cunoștințelor și a competențelor fiecărui membru, puse în slujba unui vis care devine realitate, mai în fiecare an. 

320499082_1321025308717169_3550864038262831638_n.jpg

Comentarii Facebook